Strategia prin care Lewis Hamilton și Mercedes vor să-l deposedeze de titlul de campion pe Max Verstappen

Gabriel-Alexandru Ioniță / 15.12.2021, 13:45
Strategia prin care Lewis Hamilton și Mercedes vor să-l deposedeze de titlul de campion pe Max Verstappen

Lewis Hamilton și Mercedes nu au de gând să renunțe la titlul mondial din Formula 1. Pilotul britanic a pierdut dramatic titlul mondial, în ultimul tur al ultimei curse a sezonului, în fața olandezului Max Verstappen, după un final extrem de controversat.

Hamilton avea un avans considerabil față de rivalul său înaintea ultimului tur. Doar că s-a produs un accident pe circuit, a intervenit safety car-ul. Fapt ce i-a permis lui Verstappen să se apropie de britanic.

Lewis Hamilton și Mercedes vor merge la TAS cu acest caz

Mai mult, din cauza faptului că strategia celor de la Mercedes a fost ca Lewis Hamilton să „tragă tare” în prima parte a cursei și să nu intre la boxe, mașina acestuia a ajuns destul de „avariată” în ultimele tururi. Iar, pilotul de la Red Bull, care tocmai intrase la boxe, a putut să îl depășească pe Hamilton și să câștige cursa și titlul mondial, cei doi fiind la egalitate de puncte înaintea cursei de la Abu Dhabi.

Acest final a generat un scandal monstru. Foarte multă lume, în frunte cu cei de la Mercedes, susține că ce s-a întâmplat în ultimul tur nu a fost regulamentar și că lui Lewis Hamilton trebuia să i se acorde victoria.

În acest sens, germanii au depus imediat o contestație către FIA, care a fost însă respinsă. Ei nu au renunțat, ci au anunțat că vor merge la TAS pentru a-și căuta dreptatea. Doar că este destul de dificil să aibă câștig de cauză, chiar și la Lausanne.

Asta pentru că regulamentul Formulei 1 prevede ca, pentru a se ajunge la TAS, cei care vor să depună acea contestație trebuie să convingă o comisie a FIA că au un caz solid.

Germanii trebuie practic să îi convingă pe cei de la FIA să accepte un demers îndreptat împotriva lor

Practic, asta înseamnă ca forul suveran să admită că a greșit și să accepte un demers juridic împotriva sa. Fapt ce este extrem de improbabil, precum au explicat pe larg și jurnaliștii britanici.

Mercedes și-a anunțat intenția de a merge la TAS și are la dispoziție 96 de ore pentru a își pregăti cazul și a depune documentele necesare. Regulile FIA, pe care teamul german le-a semnat, sunt clare. Pentru a ajunge la Lausanne, o echipă sau o persoană implicată în Formula 1 trebuie să convingă o comisie FIA că au un caz solid pentru a merge la TAS.

FIA practic ar trebui să își dea acordul să se facă un demers împotriva ei. Ceea ce este extrem de puțin probabil. E o situație stânjenitoare și rușinoasă pentru FIA. Dacă și-ar da ok-ul ca Mercedes să meargă la TAS, e ca și cum ar admite că au greșit. Șansele ca Hamilton să își găsească dreptatea și să devină campion mondial sunt minime. Dacă nu chiar inexistente”, au notat cei de la Mirror.

Românul care putea să schimbe rezultatul războiului dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton. Este unul dintre cei mai importanți oameni de la Mercedes