Cornel Dinu recunoaște că s-a gândit să își ia viața! Dezvăluiri șocante făcute de „Mister”: „Nu aveam dreptul să fac așa ceva.”

Sorin Chiriac / 30.06.2021, 23:49
Cornel Dinu recunoaște că s-a gândit să își ia viața! Dezvăluiri șocante făcute de „Mister”: „Nu aveam dreptul să fac așa ceva.”

Dinamo a reușit sezonul trecut să se salveze în extremis de la retrogradarea în Liga a 2-a. Clubul din ”Ștefan cel Mare”nu a scăpat de probleme și se pregătește de intrarea în insolvență. Unul dintre simbolurile clubului Dinamo este cu siguranță legendarul Cornel Dinu. Invitat în cadrul unei emisiuni acesta a făcut cîteva dezvăluiri uluitoare referitoare la viața sa. Cornel Dinu recunoaște s-a gândit să își ia viața! Dezvăluiri șocante făcute de „Mister”: „Nu aveam dreptul să fac așa ceva.”

Cornel Dinu recunoaște că s-a gândit să își ia viața! Dezvăluiri șocante făcute de „Mister”: „Nu aveam dreptul să fac așa ceva.”

Când spui Dinamo imediat gândul te duce la numele legendei din ”Ștefan cel Mare” Cornel Dinu. Acesta a fost unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai clubului dinamovist. După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Cornel Dinu a devenit unul dintre cei mai reputați antrenori ai României.

Cornel Dinu s-a născut pe 2 august 1948 în orașul Târgoviște. Coincidența face ca marele fost fotbalist să se fi născut chiar în anul înființării clubului Dinamo al cărei legendă urma să devină. Provenind dintr-o familie de aristocrați Cornel Dinu a primit o educație aleasă.

Cornel Dinu legenda dinamovistă

Cornel Dinu și-a început carieră de fotbalist în anul 1963 la echipa de juniori din orașul natal, Metalul Târgoviște. Din 1966 până în 1983 a jucat în Divizia A, doar pentru Dinamo București. Cornel Dinu a strîns 454 de meciuri și a înscris 53 de goluri în tricoul alb-roșiilor. Împreună cu Dinamo Dinu a câștigat 6 titluri de campion național și de 2 ori Cupa României. În acest timp a jucat pentru echipa națională a României în 75 de meciuri și a marcat 7 goluri. Cornel Dinu a primit de trei ori titlul de „fotbalistul anului”.

Și-a încheiat cariera de fotbalist în anul 1983. Din acel moment și-a dedicat următorii ani carierei de  antrenor. A fost antrenorul lui Dinamo timp de doi ani.

După plecarea de la Dinamo, Cornel Dinu a antrenat echipele CS Târgoviște, ASA Târgu Mureș, Oțelul Galați, U (Universitatea) Cluj-Napoca. Totodată a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sporturilor. Dinu a fost selecționerul echipei naționale a României în 1994.

În anul 1996, a revenit la echipa sa de suflet, Dinamo București. Cu Dinu pe bancă, clubul roș-albilor a reușit să câștige  titlul de Campioană a României în 2000 și 2002, precum și Cupa României în 2000 și 2001.

Cornel Dinu recunoaște că s-a gândit să își ia viața!

În ultimii ani Cornel Dinu a fost unul dintre cei mai fervenți critici ai fenomenului fotbalistic autohton. Declarațiile sale savuroase au făcut mereu deliciul mass-mediei dar și al iubitorilor de fotbal din întreaga țară.

Invitat fiind în cadrul unei emisiuni marele Cornel Dinu a făcut câteva dezvăluiri uluitoare referitoare la viața sa.

Nu am încercat să îmi iau viața, dar gândul acesta mi-a trecut prin minte. Dar am compensat imediat cu faptul că viața nu ne este dată, nu știm de unde venim și unde ne ducem. Nu aveam dreptul să fac așa ceva. Dar am avut momente de deprimare teribilă. Sunt momente în care nu mai sunt cum eram. Slăbiciunea și durerea umană îți duce gândul spre un final, final care mi-aș dori să vină cât mai târziu pentru că am această familie minunată”, a spus Cornel Dinu, în emisiunea „40 de intrebari cu Denise Rifai” de la Kanal D. 

Pierderea soției a fost momentul cel mai greu din viața lui Cornel Dinu

Dorind să-și justifice într-un fel gândurile sinucigașe ce i-au invadat la un moment dat gînduriel Cornel Dinu a ținut să povestească episodul cel mai greu al vieții sale. Și anume pierderea soției sale pe care a iubit-o enorm.

Nu (n.r. – nu s-a împăcat cu moartea soției). Nu pentru că s-ar fi putut să mai dureze existența ei și aveam nevoie de așa ceva. Din păcate, i s-a declanșat un diabet agresiv încă din 1998. Am reușit să o duc în câteva zile în Italia unde i s-au făcut 3 bypass-uri. Era o femeie mândră, cu o personalitate uluitoare. Avea și niște comportamente acide în vorbă, dar era și de o noblețe teribilă. Amicii noștri îi spuneau „baroana de corentari”. Nenorocirea a fost că în viața mea de cele mai multe ori a venit furtuna. A fost furtuna operației din august 2011, după care a fost a doua amputare și nu a mai rezistat. Avea o personalitate teribil de puternică, o femeie foarte frumoasă. Am senzația că nu și-a mai acceptat statutul pe care îl avea de invalid și practic și-a dorit plecarea dintre noi. Nu am stat departe, dar nu am putut să îmi văd soția, cel mai apropiat om, nu puteam să vad când este băgată în groapă”, a spus Cornel Dinu.