Coșmar pentru jucătorii de la Voluntari: „Toată lumea ne-a dorit răul pentru ca am încurcat-o pe FCSB!” Vadim Rață, afectat vizibil după finala Cupei

Olteanu Ștefan / 19.05.2022, 23:06
Coșmar pentru jucătorii de la Voluntari: „Toată lumea ne-a dorit răul pentru ca am încurcat-o pe FCSB!” Vadim Rață, afectat vizibil după finala Cupei

Seară de coșmar pentru jucătorii de la FC Voluntari, după ce au pierdut finala Cupei României, scor 1-2 în fața lui Sepsi OSK Sf. Gheorghe. La finalul partidei, Vadim Rață, mijlocaș defensiv de 29 de ani al echipei ilfovene, a răbufnit și a spus tot ce a avut pe suflet.

Victoria cu FCSB încă îi „băntuie” pe jucătorii de la FC Voluntari. Ce a spus Vadim Rață, după seara de coșmar în care echipa sa a ratat Cupa României

Jucătorii de la FC Voluntari sperau să încheie sezonul cu un trofeu, respectiv Cupa României, dar seara de joi, 19 mai, s-a dovedit a fi una de coșmar pentru ei.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a dominat copios jocul în prima repriză de pe Giulești și a reușit să își asigure un avantaj confortabil pe tabelă, mulțimită dublei marcate de Ștefănescu.

În repriza secundă, FC Voluntari și-a mai ridicat nivelul de joc, însă chiar și așa nu a reușit să pună în mare pericol poarta adversă. Singurele ocazii notabile au venit în finalul jocului, când una dintre ele s-a materializat în gol. Andres Dumitrescu și-a înscris în propria poartă în minutul 90+5, însă a fost prea târziu pentru ca soarta partidei să mai fie schimbată. Sepsi s-a impus cu 2-1 și a câștigat primul trofeu din istoria clubului.

La finalui partidei, Vadim Rață s-a afișat extrem de dezamăgit. Și, pe lângă durerea provocată de pierderea Cupei, mijlocașul lui FC Voluntari a mai fost deranjat de un lucru:

Cam moi în prima repriză, am încasat acele două goluri ușor. A doua repriză am arătat mai bine, dar din păcate a fost târziu. Am vorbit la pauză, eram siguri că o să avem ocazii pe final. Am avut două ocazii, dacă marcăm din prima poate duceam jocul în prelungiri.

Ce să va zic, la ce se așteapta toată lumea… Nu știu. Toată lumea e supărată că am luat puncte de la FCSB și toată lumea ne-a dorit să pierdem. Toată lumea ne înjură… Nu știu. Păi ce, dacă am luat puncte de la FCSB trebuie să ne urască toată lumea acum? S-a simțit presiunea, dar… Le mulțumesc fanilor care au fost alături de noi azi”, a declarat Vadim Rață, la Digi Sport, după Sepsi – FC Voluntari 2-1.

Nu la fel de afectat a fost Ion Gheorghe, care așteaptă să se alăture noii sale echipe: Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Mijlocașul a privit finala Cupei din tribune

Cu doar o zi înainte de finala Cupei României cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Liviu Ciobotariu a anunțat că și-a exclus din lot cel mai valoros jucător. Este vorba despre Ion Gheorghe, cotat la 1.3 milioane de euro de Transfermarkt, care din sezonul viitor va fi jucătorul lui Sepsi.

Un meci trist. Pe de o parte îmi doream să câștige FC Voluntari, dar cred că în seara asta echipa mai bună a câștigat. Mă bucur pentru nouă mea echipă.

M-a atras proiectul de la Sepsi, seriozitatea lor, stabilitatea. Discuțiile sunt de ceva timp. Mi-am dorit un proiect în care să pot crește mai mult. Ei au fost primii pe lista mea și doar pentru ei aș fi rămas în România.

Nu a fost decizia mea să nu joc. Am avut o discuție cu Mister și mi-a zis că așa e mai bine pentru mine, să nu mă expună. Am fost de acord cu el, asta este.

Dacă anul acesta s-a câștigat Cupa, anul următor primul obiectiv este play-off-ul și cred că vom face o figură frumoasă. Este frumos atunci când joci cu fani, toată lumea știe asta. Te simți fotbalist. Îmi doresc ca la Sepsi să fie arena plină ca de obicei și noi să ne bucurăm de fotbal.”