Coșmarul lui De Zerbi în Ucraina. Cum s-a ferit de bombe și ce traume i-au produs atacurile rușilor

Moldoveanu Camelia 21.03.2022, 08:36
Coșmarul lui De Zerbi în Ucraina. Cum s-a ferit de bombe și ce traume i-au produs atacurile rușilor

Roberto De Zerbi este traumatizat din cauza momentele îngrozitoare trăite în războiul din Ucraina, însă a reușit să fugă în Italia alături de familia sa. Antrenorul celor de la Șahtior Donețk își dorește să revină la Kiev pentru a-și ajuta fotbaliștii.

Zgomotul bombelor i-a rămas în minte, însă își dorește să revină în Ucraina

De Zerbi, fostul fotbalist legitimat în trecut și la CFR Cluj, nu poate să-și mai canalizeze atenția asupra fotbalului. Acesta a fost extrem de afectat de zilele petrecute în războiul din Ucraina.

Mai aud zgomotul bombelor și al avioanelor. Mă uit la toate știrile cu Ucraina, de dimineață până seara. Nu reușesc să mai văd altceva, nici măcar meciurile de fotbal. Mă simt mai rău decât în zilele cu bombardamentele din Kiev. Am senzația unui mare gol. Acolo aveam ceva de făcut, să organizez evadarea pentru mine și jucători, să vorbesc cu ambasada.”, a declarat antrenorul celor de la Șahtior Donețk pentru gazzetta.it.

De Zerbi nu vrea titlul la „masa verde”

Cu toate că a primit alte oferte, Roberto De Zerbi vrea să revină la Șahtior Donețk pentru a câștiga campionatul. Acesta a ținut să sublinieze faptul vă își dorește să se lupte pentru titlu, nu să-l câștige la „masa verde”.

De-aici poți doar să privești. Vreau să mă întorc, pentru că a trebuit să fugim ca hoții, dar noi am muncit. Hoți, delincvenți sunt rușii ce au invadat țara. Am primit oferte să antrenez în altă parte, însă eu sunt legat de Șahtior, îmi doresc să câștig campionatul.

N-aș vrea să se decidă titlul la masa verde, ci pe teren, deși eram primii cu 12 etape înainte de final. În Antalya începusem să văd efectul muncii mele, apoi s-a dus totul și asta mă distruge”, a mai spus De Zerbi.

Clipe de coșmar pentru De Zerbi și fotbaliștii săi: „circa o sută de persoane dormind pe jos, pe saltele”

Din fericire, tehnicianul a fost inspirat și și-a sfătuit fotbaliștii să nu plece imediat după ce Vladimir Putin a pornit războiul. După patru zile petrecute în subsolul unui bloc, De Zerbi și sportivii au părăsit Ucraina.

„Nu eram îngrijorat că o rachetă ne va lovi, la început obiectivele erau militare. Teama mare era fuga. Din Kiev nu există decât o singură șosea spre vest și în dimineața izbucnirii războiului se formase o coadă de 70-80 km. Nu mai aveau benzină, nici de mâncare și de băut.

Riscai să stai trei zile în coloană, cum a pățit Fonseca în autocar, și să nu mori de bombe sau gloanțe, ci de foame, sete și frig. Așa i-am convins pe brazilienii mei să nu plece imediat. Am rămas închiși în hotel de joi până duminică, la nivelul -1, circa o sută de persoane dormind pe jos, pe saltele. Două-trei ore pe noapte, toți îmbrăcați”