Coșmarul Simonei Halep poate fi oprit de o altă româncă. Ce se poate întâmpla în acest weekend

Gabriel Peneș 03.04.2021, 10:41
Coșmarul Simonei Halep poate fi oprit de o altă româncă. Ce se poate întâmpla în acest weekend

Coșmarul Simonei Halep poate fi oprit de o altă româncă. Astăzi, de la ora 20.00, ora României, se va disputa finala feminină a turneului de la Miami. Dacă numărul 3 mondial a fost nevoită să abandoneze înaintea turului 3, nu același lucru se poate spune despre Bianca Andreescu. Jucătoarea canadiancă, dar cu origini române, o va întâlni în ultimul act pe Ashleigh Berty, actualul lider mondial.

Coșmarul Simonei Halep poate fi oprit de o altă româncă

Numărul 3 mondial a fost nevoită să abandoneze la Miami Open din cauza unor dureri la umărul drept. Coșmarul Simonei Halep poate fi oprit de o altă româncă. După sferturile de finală de la Australian Open, lucrurile n-au mers prea bine pentru campioana noastră. Chinuită de reapariția durerilor de spate, ea n-a mai participat la turneele de la Doha și Dubai. A ales, în schimb, să se vaccineze contra coronaviruslui, pentru a se simți mai în siguranță. Mai ales că Simo fusese depistată cu Covid-19 în luna octombrie. E drept, o formă ușoară

După Australian Open, Simona Halep a pierdut locul 2 WTA în detrimentul japonezei Naomi Osaka. La turneul din Miami, Osaka a fost învinsă, în sferturi, de grecoaica Maria Sakkari (25 WTA), cu un incredibil 0-6, 4-6. La rândul ei, Sakkari a fost depășită în semifinale de Bianca Andreescu, după un meci intens, de aproape 3 ore. Acum, Bianca se află în fața primei finale de la US Open 2019 încoace.

Coșmarul Simonei Halep poate fi oprit de o altă româncă. Ce se poate întâmpla în acest weekend
Coșmarul Simonei Halep poate fi oprit de o altă româncă. Bianca Andreescu joacă finala Miami Open contra liderului mondial

Ce se poate întâmpla în acest weekend

Bianca a avut un an 2020 cumplit. Ea n-a mai participat la turnee din cauza accidentărilor de la genunchi și talpă. Mai mult, a trecut chiar prin momente de depresie, neștiind ce se va întâmpla cu cariera ei.

Ca oricine, am avut zilele mele proaste. Uneori doar stăteam în pat și plângeam, pentru că nu puteam face nimic. În timpul carantinei, mă imaginam fiind pe teren, jucând tenis, trăind acele sentimente, simțind loviturile. Toate aceste lucruri”, s-a destăinuit Bianca Andreescu, într-un interviu acordat The Guardian

Acum, Bianca pare să fi revenit la forma care a consacrat-o. A câștigat 5 partide la Miami Open, dintre care 4 s-au terminat în 3 seturi. Ea îi poate face un mare serviciu Simonei Halep, dacă va câștiga finala. Conform prosport.ro, Simo se află la peste 1.900 de puncte de Ashleigh Barty, liderul mondial. Dacă australianca ar câștiga turneul, diferența s-ar mări considerabil, cu încă 350 de puncte. Dar în cazul victoriei Biancăi, distanța ar rămâne în limite surmontabile, încă. Mai ales că se apropie sezonul pe zgură, acolo unde Halep s-a simțit cel mai bine.

În timpul semifinalei cu Sakkari, Bianca a fost susținută din tribună de părinții săi, Maria și Nicu Andreescu. Federația Canadiană de Tenis a remarcat acest lucru printr-o postare pe Twitter în care au denumit familia Biancăi drept „Famila Regală a Canadei”. Rămâne de văzut dacă jucătoarea de 20 de ani se va impune în această seară. O parte din victorie ar fi și în beneficiul Simonei, cea pe care Bianca a desemnat-o drept idolul ei din tenis.