“Stăteam în pat și plângeam”. Bianca Andreescu a vorbit despre calvarul trăit în ultimul an

Gabriel Peneș / 01.02.2021, 18:27
“Stăteam în pat și plângeam”. Bianca Andreescu a vorbit despre calvarul trăit în ultimul an

Campioana de la US Open 2019 n-a mai jucat tenis de 15 luni. “Stăteam în pat și plângeam”. Bianca Andreescu a vorbit despre calvarul trăit în ultimul an. Jucătoarea canadiană cu origini române a plătit tribut accidentărilor, „trăgând pe dreapta” în mod forțat. Încă număr 8 mondial, Bianca se află la Melbourne așteptând începerea Australian Open, programată pe 8 februarie.

Bianca Andreescu a vorbit despre calvarul trăit în ultimul an

Campioana de la US Open 2019 a ratat întreg sezonul trecut din cauza accidentărilor, la genunchi și la talpă. Ele au apărut prima dată pe 30 octombrie 2019, în meciul cu Karolina Pliskova de la Turneul Campioanelor. Bianca Andreescu a recunoscut că cele 15 luni de absență au fost greu de traversat, iar pandemia a intensificat sentimentele negative, având momente în care pur și simplu a cedat.

Ca oricine, am avut zilele mele proaste. Uneori doar stăteam în pat și plângeam, pentru că nu puteam face nimic. În timpul carantinei, mă imaginam fiind pe teren, jucând tenis, trăind acele sentimente, simțind loviturile. Toate aceste lucruri”, s-a destăinuit Bianca Andreescu, într-un interviu acordat The Guardian, citit de digisport.ro.

“Stăteam în pat și plângeam”

Aflată încă pe locul 8 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu a fost nevoită să stea departe de turnee vreme de 15 luni. Spre norocul ei, pandemia a făcut ca sezonul 2020 să fie unul redus în competiții, adversarele ei neacumulând atât de multe puncte. Ca și cum cele 15 luni de absență nu ar fi fost suficiente, Bianca Andreescu a fost lovită de ghinion și la începutul acestui an, când a călătorit la Melbourne într-un avion în care a fost și o persoană depistată ulterior cu COVID-19. Consecința? Carantina totală 14 zile, fără antrenamente, fără părăsirea hotelului, așa cum a fost și cazul Soranei Cîrstea.

Astfel, Bianca Andreescu nu va juca, înaintea Australian Open, la niciunul dintre cele două turnee de categorie 500 de la Melbourne, ci va lua startul în competiția Grampsian Trophy, programată între 3 și 7 februarie, organizată special pentru sportivele care au fost forțate să stea în carantină totală. Bianca Andreescu a recunoscut că nu are așteptări pentru aceste prime două turnee din an, Grampians Trophy și Australian Open, dar doar simplul fapt că va putea juca, în sfârșit, tenis, o face fericită.

”Știu că n-am mai jucat de mai bine de un an, ceea ce e o nebunie, dar asta-i realitatea. Nici nu știu la ce să mă aștept de la aceste turnee. Vreau doar să ies pe teren și să mă simt bine. Sunt doar fericită să mă întorc pe teren”, a mai spus Bianca Andreescu, conform sursei citate.

 “Stăteam în pat și plângeam”. Bianca Andreescu a vorbit despre calvarul trăit în ultimul an
Simona Help a câștigat primul meci oficial, la simplu, din 2021, în cadrul turneului WTA 500 de la Melbourne. Mâine ea va încerca să triumfe și în competiția de dublu a aceleiași competiții

Simona Halep a câștigat primul meci oficial din 2021. Mâine joacă la dublu

Simona Halep a debutat cu o victorie în turul II de la Gippsland Trophy, o competiţie de categoria WTA 500, găzduită de cei de la Melbourne. Numărul 2 mondial WTA s-a impus, luni, în primul ei meci oficial al anului. Sportiva din Constanța a învins-o pe rusoaica Anastasia Potapova (19 ani, 101 WTA), în turul secund al Gippsland Trophy, turneu organizat la Melbourne, cu scorul de 6-4, 6-4. În optimi, Halep va juca cu câştigătoarea dintre  germanca Laura Siegemund (51 WTA) și australianca Destanee Aiava (218 WTA). Partida jucătoarei noastre va avea loc miercuri dimineață. În schimb, Halep va juca mâine în cadrul competiției de dublu a aceluiași turneu. Ea va face pereche cu rusoaica Daria Gavrilova (452 WTA). Cele două le vor avea în față pe Belinda Bencic (12 WTA) și Barbora Strycova (38 WTA).