Cosmin Contra, la un pas de Anglia. Fostul tehnician al lui Dinamo a confirmat negocierile

Gabriel Peneș / 02.04.2021, 15:02
Cosmin Contra, la un pas de Anglia. Fostul tehnician al lui Dinamo a confirmat negocierile

Cosmin Contra, la un pas de Anglia. Fostul tehnician al lui Dinamo a confirmat negocierile. După experiența amară pe banca tethnică a echipei din Ștefan cel Mare, „Guriță” și-a luat o pauză. De la antrenorat, nu și de la fotbal. El a devenit observator tehnic din partea UEFA la meciurile din cupele europene. Dar Contra a fost și foarte aproape de a prelua o echipă din Anglia.

Cosmin Contra, la un pas de Anglia

N-a fost să fie, dar fu aproape. Cosmin Contra, la un pas de Anglia. Fostul tehnician al lui Dinamo a confirmat negocierile pe care le-a avut cu însuși patronul unei echipe din Championship. Contra s-a despărțit de Dinamo la începutul lui decembrie. Au fost 4 luni în care a trecut de la extazul promisiunilor „din vorbe” ale spaniolilor lui Cortacero, la agonia „nimicului” din realitate. A fost și neplătit, dar și-a șifonat și imaginea bună pe care o avea în ochii fanilor dinamoviști.

De curând, DDB a anunțat plătirea tuturor datoriilor clubului, fapt ce a permis obținerea licenței pentru sezonul următor. Printre datorii se afla și suma cuvenită lui Cosmin Contra. Din cei 100.000 de euro, se pare că tehnicianul s-a mulțumit cu jumătate din sumă. Dar și-a și jurat că nu va mai reveni în România. Cel puțin, nu ca antrenor.

Cosmin Contra, la un pas de Anglia. Fostul tehnician al lui Dinamo a confirmat negocierile
Cosmin Contra, la un pas de Anglia. Fostul tehnician al lui Dinamo ar fi putut antrena o echipă cu un stadion de 35.000 de locuri, înființată în 1867/Foto: Twitter – Sheffield Wednesday

Fostul tehnician al lui Dinamo a confirmat negocierile

Între timp, Contra a fost cooptat de UEFA în corpul observatorilor tehnici. Din această poziție a urmărit, de exemplu, partida Barcelona – PSG din UEFA Champions League.

Sunt deja de aproape un an (nr – în colaborare cu UEFA), spre sfârşitul campaniei de Champions League din sezonul trecut am început. Imediat după ce am terminat-o cu Dinamo, cei de la UEFA m-au sunat şi mi-au propus. E clar că în loc să stau acasă, mai bine merg să văd meciuri interesante din Champions League”, a spus Contra la looksport.ro.

El a dezvăluit că a fost foarte aproape de preluarea formației  Sheffield Wednesday din a doua ligă engleză. Echipa ocupă penultimul loc în Championship și este deținută de omul de afaceri thailandez, Dejphon Chansiri. Contra a confirmat că a avut inclusiv un interviu cu acesta. Dar cei de la Sheffield au preferat să meargă „pe mâna” unui antrenor englez, Darren Moore.

Au fost oferte, au fost discuţii. Am fost aproape să ajung în Championship la Sheffield Wednesday. Nu s-a întâmplat asta, am avut un interviu cu patronul echipei, am fost foarte aproape, dar până la urmă s-a decis să se meargă pe un antrenor local. Există interes din mai multe ţări. În România nu vreau să mai revin prea curând”, a mai declarat Cosmin Contra conform sursei citate.

Oricum, antrenorul de 45 de ani a mai spus că există și alte oferte, „din mai multe țări”. Probabil că, de la vară, îl vom regăsi pe fostul jucător de la Milan și Atletico Madrid pe banca tehnică a unei alte echipe. Dar, cu siguranță, nu va fi una din România.