Cosmin Contra merge la Barcelona. Fostul selecționer al României a primit o veste bună din partea UEFA

Gabriel Peneș 15.02.2021, 23:08
Cosmin Contra merge la Barcelona. Fostul selecționer al României a primit o veste bună din partea UEFA

Tot răul spre bine, s-ar putea spune, încă o dată! Cosmin Contra merge la Barcelona. Fostul selecționer al României a primit o veste bună din partea UEFA. După experiența total neplăcută de la Dinamo, Contra pare să o ia pe drumul lui Ionuț Lupescu. „Guriță” este delegat UEFA la partida bombă a săptămânii din UEFA Champions League.

Cosmin Contra merge la Barcelona. Fostul selecționer al României a primit o veste bună din partea UEFA

Cosmin Contra merge la Barcelona. Partida Barcelona – PSG este duelul de lux din optimile Champions League. UEFA a decis să-l delege şi pe Cosmin Contra, fost selecţioner al României, ultima dată antrenor la Dinamo. Practic, UEFA l-a delegat pe Contra pentru a face un raport despre ceea ce se întâmplă în cele 90 de minute ale partidei, scrie telekomsport.ro.

Contra va fi astfel însărcinat pentru a realiza o analiză tehnică şi tactică. Ea va privi cele două echipe antrenate de Ronald Koeman, respectiv Mauricio Pochettino. Raportul are un dublu obiectiv: cunoaşterea opţiunilor tactice ale celor două echipe, dar şi alegerea celui mai bun jucător al meciului. De asemenea, desemnarea celui mai bun jucător din fiecare linie (portar, defensivă, mijlocaşi şi atacanţi).

Cosmin Contra merge la Barcelona. Fostul selecționer al României a primit o veste bună din partea UEFA
Cosmin Contra merge la Barcelona ca observator. El îi poate urma exemplul lui Ionuț Lupescu care a fost, aproape 8 ani, șeful Comisiei Tehnice din cadrul UEFA/Sursa foto: prosport.ro

„Guriță” o poate lua pe drumul lui Ionuț Lupescu

Contra ar putea să urmeze calea parcursă de Ionuț Lupescu. Cei doi au fost colegi la Dinamo și la națională. Cel supranumit „Kaiserul” a fost, timp de aproape 8 ani, șef al Comisiei Tehnice din cadrul UEFA. Din octombrie 2020, Lupescu a devenit directorul tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită.

Pe de altă parte, Contra a plecat cu un gust amar de la Dinamo. Venit cu mari speranțe odată cu „planul spaniol” al lui Pablo Cortacero, Contra a fost nevoit să plece după doar 4 luni. Lipsa investițiilor promise, chiar și a banilor pentru cheltuielile zilnice, l-au adus în pragul disperării.

Dragi suporteri dinamovişti, plec din România cu o mare durere în suflet. Nu mi-am imaginat niciodată că proiectul în care am crezut cel mai mult în viaţa mea este o mare minciună. Vă rog să îmi iertaţi naivitatea. Am garantat pentru nişte oameni pe care nu îi cunoşteam şi am greşit. Au fost cele mai grele 4 luni din cariera mea de antrenor, din cauza problemelor, minciunilor, promisiunilor”, a spus Contra, citat de digisport.ro.

În 3 decembrie, ziua plecării de la Dinamo, Contra a mai declarat că are probleme medicale din cauza stresului acumulat. În plus, el a spus că nu va mai reveni în România.

Fiecare persoană are o limită, a mea a ajuns deja peste limită. Am plecat în fotbalul mare de la Dinamo, acum trei ani am fost aproape să câștig campionatul, e un club care merita acest efort. Suporterii trebuie să înțeleagă că sănătatea e mai presus de orice, îmi pare rău că n-am putut să fac mai mult. Nu mai revin în România!”, a mai declarat viitorul observator tehnic al UEFA de la meciul Barcelona-PSG.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe