Cosmin Olăroiu este idol în fotbalul arab după ultima reușită cu echipa sa. Antrenorul român continuă să obțină rezultate uimitoare

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.02.2022, 09:54
Cosmin Olăroiu este idol în fotbalul arab după ultima reușită cu echipa sa. Antrenorul român continuă să obțină rezultate uimitoare

Cosmin Olăroiu își respectă statutul pe care și l-a câștigat în ultimii ani în zona Golfului Persic. Antrenorul român în vârstă de 52 de ani a reușit prima mare performanță pe banca celor de la Al Sharjah.

Cosmin Olăroiu este aproape de primul trofeu pe banca celor de la Al Sharjah

Echipa din Emiratele Arabe Unite s-a calificat în finala President Cup, după un meci absolut dramatic în semifinale împotriva celor de la Al Wasl. Formația lui Olăroiu a revenit fantastic de la 0-2 și s-a impus cu 3-2 în urma a două goluri marcate în prelungirile meciului de Caio. Asta după ce Camara redusese din diferență abia în minutul 77. În marea finală, Al Sharjah se va duela cu Al-Wahda.

Cu această victorie, Cosmin Olăroiu a bifat de asemenea și un record pentru fotbalul din Emiratele Arabe Unite. Fostul antrenor de la Poli Timișoara sau FCSB a ajuns la 16 meciuri consecutive fără înfrângere în toate competițiile.

De asemenea, Al Sharjah stă destul de bine în acest moment și în campionat. Echipa lui Olăroiu se află pe locul 4, cu 30 de puncte, la 9 distanță de liderul Al Ain.

Astfel, se poate spune că, până în acest moment, tehnicianul român își justifică salariul fabulos de 5 milioane de euro pe sezon pe care îl are la Al Sharjah. Mai ales că obiectivul inițial pe care i l-a trasat conducerea clubului a fost reprezentat de salvarea echipei de la retrogradare. Olăroiu l-a înlocuit la echipa arabă pe Abdulazis Al Yassi și a semnat un contract valabil pe două sezoane.

Planurile pe care le are antrenorul român la clubul arab

La acel moment, „Oli” a dezvăluit că nu a stat deloc pe gânduri înainte de a semna înțelegerea cu Al Sharjah. El a explicat că s-a pus foarte repede de acord cu președintele clubului în ceea ce privește proiectul care urma să se implementeze la acest club.

Au fost cele mai scurte negocieri. De fapt eu n-am negociat nimic. Am discutat cu preşedintele despre proiectul echipei, asta e tot ce am vorbit. Am primit mesaje de felicitare înainte de a discuta cu Sharjah. Echipa are forţa de a lupta pentru fiecare meci în parte. Trebuie să ne regăsim spiritul, determinarea, entuziasmul, plăcerea de a juca fotbal.

Rezultatele trebuie să fie o consecinţă a jocului, dar pentru asta trebuie să facem sacrificii. Să fim o echipă, o unitate. După care ne vom gândi la obiective majore. De-a lungul anilor petrecuţi în fotbal am învăţat să merg pas cu pas.

Să nu vorbim lucruri mari, să vorbim lucruri concrete la momentul respectiv, aşa că vom lupta din răsputeri pentru fiecare meci. M-aş bucura să reuşesc performanţa pe care a reuşit-o antrenorul dinaintea mea”, a declarat Cosmin Olăroiu după ce a semnat cu Al Sharjah, în noiembrie anul trecut.