Cosmin Olăroiu, noul antrenor al lui Al-Hilal? Sarabanda ultimelor mișcări de trupe continuă

Marian Cărăvan / 16.02.2021, 19:26
Cosmin Olăroiu, noul antrenor al lui Al-Hilal? Sarabanda ultimelor mișcări de trupe continuă

După ce Al-Hilal a anunțat despărțirea de Răzvan Lucescu, la echipa saudită ar putea ajunge tot un antrenor român. Cosmin Olăroiu, noul antrenor al lui Al-Hilal? Pentru Oli ar fi o revenire în fotbalul arab.

Cosmin Olăroiu, noul antrenor al lui Al-Hilal?

Răzvan Lucescu a fost demis de la Al-Hilal, iar un alt antrenor român îi poate lua locul pe banca tehnică a formației saudite. Cosmin Olăroiu s-a despărțit și el de Jiangsu, echipa cu care a luat anul trecut titlul în China. Liber de contract, Oli e considerat o variantă de înlocuire a lui Lucescu jr. la Al-Hilal. Cel puțin așa scriu jurnaliștii arabi, după ultimele evenimente. Asta în ciuda faptului că formația saudită a precizat și numele viitorului antrenor, după demiterea lui Răzvan Lucescu. Cosmin Olăroiu, noul antrenor al lui Al-Hilal?

Am încheiat contractul cu Răzvan. Înlocuitorul său va fi brazilianul Rogerio Micali”, se anunţă în comunicatul postat de club pe reţelele sociale.

Șefii lui Al-Hilal au fost nemulțumiți de rezultatele înregistrate în ultima vreme de echipa antrenată de Răzvan Lucescu. După eșecul cu penultima clasată, Damac (scor 0-1), Al-Hilal mai are șanse minime la titlu. E momentan pe locul al treilea, la cinci puncte de liderul Al-Shabab.

Presa arabă îl dă pe Cosmin Olăroiu ca posibil înlocuitor al lui Răzvan Lucescu la Al-Hilal. Pentru Oli ar fi o revenire la această echipă, pe care a mai antrenat-o între 1 iulie 2007 și 28 februarie 2009.

Razvan Lucescu s-a despartit de campioana Arabiei Saudite. Cosmin Olaroiu, noul tehnician al lui Al-Hilal? Sursa: Twitter AlHilal Saudi Club
Razvan Lucescu s-a despartit de campioana Arabiei Saudite. Cosmin Olaroiu, noul tehnician al lui Al-Hilal? Sursa: Twitter AlHilal Saudi Club

Răzvan Lucescu și Cosmin Olăroiu nu sunt singurii antrenori români care au trecut pe la Al-Hilal

Pe lista tehncienilor lui Al-Hilal se regăsesc mai mulți români. Primul român care a antrenat aici este Ilie Balaci, în 1997-1998. El a câștigat Cupa Campionilor Golfului cu Al-Hilal, în 1998. Regretatul mare fotbalist al Craiovei a revenit la saudiți și în 2000-2001, precum și în 2002-2003. Tot la Al-Hilal a antrenat și fostul selecționer al echipei naționale, Anghel Iordănescu (1999-2000).

Cosmin Olăroiu este următorul antrenor român al lui Al-Hilal, între 1 iulie 2007 și 28 februarie 2009. Oli a câștigat campionatul, în 2007-2008. De asemenea, Laurențiu Reghecampf a antrenat-o pe Al-Hilal, între 27 mai 2014 și 15 februarie 2015.

Ultimul tehnician român care a trecut pe la Al-Hilal este Răzvan Lucescu. Contractul acestuia a început pe 30 iunie 2019. În același an, pe 24 noiembrie, Al-Hilal a câștigat Liga Campionilor Asiei, cu Răzvan Lucescu pe banca tehnică. Ulterior a câștigat și Saudi Pro League, campionatul de fotbal al Arabiei Saudite.

Răzvan Lucescu s-a despărțit în această săptămână de Al-Hilal. Au fost momente emoționante, cu tehnicianul român în lacrimi. Al-Hilal este campioana en titre din Arabia Saudită.