Costel Gâlcă poate da lovitura carierei. Echipa din Premier League care îl ademenește cu un salariu uriaș

Olteanu Ștefan / 05.10.2021, 15:56

Costel Gâlcă a fost la un pas de lovitura carierei în iarna trecută. În timp ce încă se afla sub contract cu Vejle, în Danemarca, Gâlcă s-a aflat pe lista unul club important care acum evoluează în Premier League. Este vorba despre Watford, care tocmai și-a schimbat din nou antrenorul.

Costel Gâlcă, la un pas de lovitura carierei. Cum a ratat transferul la Watford, formație aflată în Premier League acum

În luna decembrie a anului 2020, în timp ce se chinuia să o salveze pe Vejle de la retrogradare, Costel Gâlcă s-a aflat pe lista de antrenori a lui Watford și a fost la un pas de lovitura carierei. Clubul englez, care se lupta pentru promovarea în Premier League la acea vreme, căuta un înlocuitor pentru sârbul Vladimir Ivic. Watford avea mai multe nume de antrenori pe listă atunci, printre care și cel al lui Costel Gâlcă.
Potrivit britanicilor de la The Athletic, Gâlcă i-a avut ca adversari pe spaniolii Xisco Munoz și Diego Martinez, dar și pe italianul Claudio Ranieri. În cele din urmă, lupta de atunci a fost câștigată de Munoz. Deși Gâlcă era mare favorit să preia echipa, negocierile au picat atunci când s-a adus în discuție alcătuirea staff-ului tehnic:

Costel Gâlcă, fosul internațional român și antrenor al lui Espanyol, cu experiență în competiția internă, în Arabia Saudită și în Danemarca, a fost pe listă. El a discutat și a analizat echipa, dar discuțiile au picat când s-a vorbit despre stafful tehnic”, au amintit jurnaliștii britanici.

Xisco Munoz a rezistat doar 36 de meciuri pe banca lui Watford

Acum, la 10 luni distanță, Watford s-a văzut nevoită să își schimbe din nou antrenorul. Aflată în Premier League de această dată, Watford a început sezonul cu 2 victorii, un egal și 4 înfrângeri. Echipa se situează pe locul 15, cu 7 puncte, la doar 4 puncte peste locurile retrogradabile.
Deși era liber de contract acum, Costel Gâlcă nu a mai fost contactat de oficialii lui Watford. Liber de contract a fost și Claudio Ranieri, care a fost preferat de conducere. Ranieri are o experiență mult mai mare ca antrenor, dar cunoaște și foarte bine campionatul englez. El a reușit să producă o surpriză uriașă în 2016, când a cucerit Premier League cu Leicester.

Gâlcă nu a mai fost căutat. Claudio Ranieri a fost prima opțiune a conducerii, în acest moment”, au anunțat jurnaliștii englezi de la The Athletic.

Gâlcă este liber de contract din luna iunie, după ce a refuzat să își mai prelungească înțelegerea cu Vejle. În carieră, Gâlcă le-a mai antrenat pe UD Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol, Al-Taawoun și Al-Fayha.

Neiertător cu FCSB, Costel Gâlcă face o previziune sumbră. Antrenorul a evaluat șansele echipei lui Becali la titlu.