Eroul Courtois, mesaj dur după finala Champions League: „Nu sunt respectat suficient de mult”

Octavian Vasilescu / 29.05.2022, 00:52
Eroul Courtois, mesaj dur după finala Champions League: „Nu sunt respectat suficient de mult”

Thibaut Courtois (30 de ani) a făcut minuni în poarta lui Real Madrid în finala UEFA Champions League. Spaniolii au învins Liverpool, scor 1-0, la Paris.

Liverpool a expediat 23 de șuturi spre poarta adversă, dar fără succes. Nouă baloane au prins cadrul porții, dar Courtois a respins de fiecare dată. Belgianul i-a scos din minți pe jucătorii lui Jurgen Klopp, în special pe Mohamed Salah. Egipteanul a avut patru ocazii mari în această seară, iar de fiecare dată a fost blocat de Courtois.

Ce a spus Courtois după câștigarea Champions League

După meci, portarul belgian a transmis un mesaj ferm. Courtois a câștigat în premieră trofeul UEFA Champions League și a spus că acum ar trebui să fie mai respectat:

Este răsplata primită după atâția ani de muncă. Acum facem parte din istoria lui Real Madrid, chiar dacă toată lumea spunea că Liverpool este mai bună. M-am simțit foarte bine în această perioadă, mai ales în ultimele săptămâni. Nimic nu se poate compara cu câștigarea Champions League, vreau să mai câștig o finală pe viitor.

Salah a făcut un efort extraordinar, a fost o nebunie. Nici nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat azi. Dedic familiei acest trofeu, nici mâine nu o să realizez ce am reușit.

Aveam nevoie să câștig o finală pentru ca lumea să mă respecte mai mult. Nu cred că sunt respectat suficient de mult, mai ales în Anglia”, a spus Thibaut Courtois, la finalul meciului, conform Squawka News.

Liverpool – Real Madrid 0-1

Real Madrid a învins-o pe Liverpool în finala Ligii Campionilor, scor 1-0, pe Stade de France.

Vinicius Junior a înscris unicul gol al meciului în minutul 59, după o pasă genială a lui Federico Valverde. Portarul Thibaut Courtois a avut o seară incredibilă și i-a blocat pe englezi din toate pozițiile.

Real Madrid a câștigat al 14-lea trofeu din istoria UCL. Golul lui Vinicius Junior a fost singurul șut expediat de Real pe poartă în această seară.

Carlo Ancelotti devine primul antrenor din istoria Champions League care câștigă patru trofee. I-a depășit pe Zinedine Zidane și Bob Paisley. De asemenea, Ancelotti este primul antrenor care câștigă cel puțin două trofee cu două cluburi – AC Milan și Real Madrid.

Real Madrid a câștigat pentru a opta oară la rând o finală UEFA Champions League. Liverpool nu a reușit să-și ia revanșa pentru finala pierdută în 2018, scor 1-3, la Kiev.