Cremonese și Inter Milano discută despre viitorul lui Ionuț Radu! Ce îl așteaptă pe portarul român

Olteanu Ștefan 23.11.2022, 14:12
Cremonese și Inter Milano discută despre viitorul lui Ionuț Radu! Ce îl așteaptă pe portarul român

În iulie 2022, Ionuț Radu (25 de ani) a fost împrumutat de Inter Milano la Cremonese, formație aflată tot în Serie A, unde ar fi trebuit să evolueze până la finalul sezonului. Însă, ultimele informații aflate de presa din Italia dezvăluie o schimbare de plan.

Cremonese renunță la Ionuț Radu după doar 6 luni! Portarul român revine la Inter Milano

Coșmarul continuă pentru Ionuț Radu și în sezonul 2022 – 2023, portarul urmând să o părăsească pe Cremonese, în ianuarie, pentru a se întoarce la Inter Milano, unde mai are contract până în iunie 2024.

Ionuț Radu a fost trimis sub formă de împrumut la Cremonese și trebuia să rămână la echipa antrenată de Massimiliano Alvini până în vară. Însă, Ionuț Radu s-a accidentat pe 9 octombrie, în partida Cremonese – Napoli 1-4. De atunci, locul său în poarta echipei a fost luat de Marco Carnesecchi și se pare că acesta din urmă l-a convins pe antrenor că își merită postul de titular.

În acest context, pentru a nu mai cheltui bani pe salariul lui Ionuț Radu, Cremonese ar fi luat decizia de a-l trimite pe român înapoi la Inter, cu 6 luni mai devreme decât prevedea înțelegerea.

„Cremonese a decis: Ionuț Radu va reveni la Inter”, titrează fcinternews.it, care citează Gazzetta dello Sport.

În continuare, ziariștii au adăugat:

„După un început promițător, Ionuț Radu și-a pierdut postul de titular în fața lui Carnesecchi și va reveni la Inter”.

10 meciuri a evoluat Ionuț Radu în acest sezon, pentru Cremonese, reușind o singură dată să termine fără gol primit. În restul de 9 partide, el a încasat 21 de goluri!

Ce îl așteaptă pe Ionuț Radu

Momentan, în ceea ce îl privește pe Ionuț Radu nu se cunoaște nici măcar o dată exactă la care ar putea reveni. După accidentarea din meciul cu Napoli, el nu și-a mai făcut apariția în lotul lui Cremonese:

„Ierarhiile din poartă? Radu s-a accidentat, iar antrenorul trebuie să facă nişte alegeri. Carnesecchi a jucat bine, dar să vedem… Important este ca fiecare jucător să dea tot ce are mai bun pentru el şi pentru echipă.

Radu, Chiricheş şi Hendry. Toţi sunt indisnponibili din cauza accidentărilor, se recuperează. Radu s-a accidentat după meciul cu Napoli şi are o problemă. Încercăm să rezolvăm cât mai repede, dar nu va fi uşor. Carnesecchi va juca”, a declarat Massimiliano Alvini, înainte de meciul cu Spezia.

Ulterior, înaintea meciului cu AC Milan de pe 8 noiembrie, antrenorul lui Cremonese a spus că nu se va baza pe Ionuț Radu, din aceleași motive:

„Nu vor fi în lot Radu, Chiricheș, Dessers și Ascacibar, care sunt accidentați”.

3.500.000 de euro este cota de piață a lui Ionuț Radu, potrivit Transfermarkt. În cazul în care va reveni la Inter în ianuarie, cel mai probabil milanezii vor căuta o soluție să îl împrumute din nou.

1.900.000 de euro este salariul lui Radu pe „Giuseppe Meazza”.