Cristi Balaj pare decis să refuze CFR-ul. „Nu vreau să mă compromit”

Ștefănescu Dragoș / 13.09.2021, 16:00
Cristi Balaj pare decis să refuze CFR-ul. „Nu vreau să mă compromit”

După scandalul creat de demiterea lui Marius Șumudică, CFR Cluj încearcă să se reorganizeze rapid. Cu Dan Petrescu instalat deja pe banca tehnică, conducerea ardelenilor caută un nou președinte după plecarea lui Marian Copilu. Cristi Balaj este alesul conducătorilor din Gruia. Însă, Cristi Balaj pare decis să refuze CFR-ul.

Cristi Balaj pare decis să refuze CFR-ul

După ce săptămâna trecută era dat ca sigur faptul că noul președinte al CFR-ului va fi Cristi Balaj, fostul arbitru pare decis să decline oferta echipei din Gruia. Cristi Balaj are o carieră impecabilă atât ca arbitru cât și ca președinte al Agenției Naționale Anti-Doping. Revenirea în fotbal din postura de președinte de club i-ar putea afecta imaginea. Lucrul acesta a influențat decisiv hotărârea luată de fostul arbitru.

Cristi Balaj a declarat că momentan se concentrează pe problemele din cadrul ANAD-ului, specificând că la CFR trebuie lămurite lucrurile înainte ca el să accepte propunerea lor.

N-am dezvoltat subiectul. Pe mine mă interesează Agenția Națională Anti-Doping, vreau să protejez România, să protejez sportul românesc. Nu vreau să las agenția într-o situație grea și să se piardă ce am făcut până acum.

La CFR sunt multe aspecte care trebuie lămurite, nu vreau să merg acolo și să mă compromit. Dacă ar trebui să fac lucruri împotriva principiilor mele, ar însemna să plec în secunda 2″, a spus Cristi Balaj, la ProX.

Cristi Balaj, favoritul lui Dan Petrescu

După ce au traversat o perioadă agitată, clujenii au început reorganizarea. Dan Petrescu a fost instalat rapid pe banca tehnică a echipei, însă postul de președinte al CFR-ului a rămas vacant după plecarea lui Marian Copilu. Se pare că alesul clujenilor este fostul arbitru Cristi Balaj. Dan Peterscu ar fi cel care a insistat pentru aducerea lui Balaj în conducerea CFR-ului. Tehnicianul l-a sunat personal pe fostul arbitru pentru a-l convinge să accepte oferta clujenilor.

Cristi Balaj, care este în prezent președintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a confirmat oferta celor de la CFR Cluj. Fostul arbitru a admis că pentru el este onorantă această propunere și ia în calcul foarte serios preluarea conducerii CFR-ului.

Au existat discuţii, confirm. Au fost destul de serioase. În acest moment sunt preşedintele ANAD, avem o lege de promovat, lucrăm în acest moment la procesul de avizare şi urmează ca săptămâna viitoare să dezvolt acest subiect, după ce termin acest proiect.

Nu am dat un răspuns final. E onorant, din punctul meu de vedere, vorbim despre un club important, cu cele mai mari rezultate din fotbalul românesc. Îmi place Clujul ca oraș, îmi plac oamenii de acolo. M-aș putea reîntoarce acolo unde am copilărit, unde mi-am petrecut tinerețea și nu ascund că fotbalul rămâne viața mea”, a declarat Balaj săptămâna trecută.