Cristi Borcea a deturnat un jucător de națională din drumul către Steaua. “Mi-a adus un BMW alb. Am semnat imediat!”

Gabriel-Alexandru Ioniță 18.06.2021, 17:17
Cristi Borcea a deturnat un jucător de națională din drumul către Steaua. “Mi-a adus un BMW alb. Am semnat imediat!”

Cristi Borcea a deturnat un jucător de națională din drumul către Steaua. Clubul din Ștefan cel Mare se află în acest moment într-o situație financiară extrem de grea din punct de vedere financiar. Problemele au început încă din 2012 în momentul în care acționariatul din care făceau parte, printre alții, Cristi Borcea și Nicolae Badea a decis să cedeze pachetul majoritar de acțiuni.

Acesta a fost preluat de Ionuț Negoiță, care promitea să facă din Dinamo o forță la nivel continental. Nu a reușit însă nici pe departe. Datoriile moștenite de la fosta conducere au fost prea mari. El a fost obligat să bage clubul în insolvență, proces care s-a terminat la finalul sezonului 2015-2016. A urmat o perioada mai bună pentru clubul alb-roșu. Dinamo chiar s-a luptat la titlu în 2017 și a jucat în Europa League cu Athletic Bilbao.

A urmat din nou o cădere. În 2018 Negoiță a anunțat pentru prima dată că nu mai vrea să investească la Dinamo. Echipa a ratat trei sezoane la rând accedera în playoff, iar în vara lui 2020 a sosit în Ștefan cel Mare ceea ce pare a fi sfârșitul clubului. Iar numele lui este Pablo Cortacero.

Cristi Borcea a deturnat un jucător de națională din drumul către Steaua

Deși puțin mai reușesc să iși aducă aminte, au existat și vremuri bune la Dinamo. Vremuri în care clubul din Ștefan cel Mare nu avea rival în Liga 1, atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere al pieței transferurilor. Unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști din ultimii 20 de ani ai lui Dinamo, Cristi Munteanu, a povestit cum a ajuns în Ștefan cel Mare, deși ar fi trebuit inițial să semneze cu marii rivali de la Steaua. În prezent președinte la Oțelul Galați, fostul portar a dezvăluit cum a fost convins de Cristi Borcea să semneze cu Dinamo.

Fusesem cu Steaua în cantonament la Forban, Marcel Pușcaș era președinte. Știu că într-o seară a venit cu Mihai Stoichiță și cu Lăcătuș să semnez contractul cu Steaua. Eu mai puneam întrebări și atunci nu-mi mai aduc aminte cine s-a enervat și a zis: “Hai, lasă, că îl facem la București când ajungem!

Am venit la București, m-au cazat la hotelul Haiducului. M-a sunat Petre Buduru, aveam deja telefon mobil, un Nokia banană. “Bă, finule, hai coboară un pic!”. Am coborât și am văzut un BMW alb. La volan, Cristi Borcea, lângă el erau Gigi Nețoiu și Petre Buduru. Am plecat în Ștefan cel Mare, mi-au pus contractul pe masă și am semnat. Era mult mai bun decât ce îmi oferise Steaua, îmi dădeau și bani la semnătură”, a povestit Cristi Munteanu pentru gsp.ro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe