Cristi Borcea a plâns după ce a aflat că Dinamo s-a vândut. Ce a pățit fostul acționar, totul e clar

Robert Zanfir 25.02.2023, 17:02
Cristi Borcea a plâns după ce a aflat că Dinamo s-a vândut. Ce a pățit fostul acționar, totul e clar

Cristi Borcea (53 de ani) duce dorul lui Dinamo. Fostul acționar din Ștefan cel Mare a cedat nervos în momentul în care și-a amintit despre „mandatul” său în fruntea clubului care acum se zbate în Liga 2 și se teme de faliment.

Dinamo vede lumina de la capătul tunelului. Dorin Șerdean și-a vândut acțiunile, iar suporterii speră ca noii acționari să readucă clubului gloria de altădată. Despre glorie a fost vorba și în mandatul lui Cristi Borcea. O spune chiar fostul „spartan”, deși nu puține au fost momentele în care acesta a fost extrem de criticat de suporteri. La 11 ani distanță de la retragerea din fruntea clubului, omul de afaceri vorbește tot mai des despre revenire. Vor fi sau nu fanii sensibilizați de lacrimile lui?

Cristi Borcea a plâns după ce a aflat că Dinamo s-a vândut

Cristi Borcea este la curent cu ultimele mutări de la Dinamo. Ba, lansează chiar și scenarii și vorbește despre cooptarea lui Ionuț Lupescu în noul proiect. Borcea așteaptă acum ridicarea noului stadion. Playsport a informat în exclusivitate despre momentul în care buldozerele vor intra în „Groapă”.

Când și-a amintit de Dinamo și de momentele sale în fruntea clubului, Borcea a cedat nervos. Nu și-a putut stăpâni lacrimile.

„Mi-e dor, sunt momente în care ies la stadion, momente în care îmi dau lacrimile, n-ai cum… Am crescut de mic copil în galeria lui Dinamo şi am venit la 25 ani director marketing. N-ai cum să n-ai sentimente sau să te macine”, a spus Cristi Borcea pentru Orange Sport.

Cine sunt noii acționari ai lui Dinamo

Compania Red&White a fost înființată de Eugen Voicu, care deține 40% din acțiuni și Andrei Nicolescu, cu 60%. Alături de cei doi la Dinamo va veni și Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al clubului din Ștefan cel Mare.

  • Eugen Voicu (64 de ani) este pasionat de tenis și golf. Voicu este fondatorul și acționarul majoritar al firmei Certinvest. Aceasta este cea mai mare societate independentă de administrare a investițiilor din România. Principalele domenii în care a activat cu succes până acum sunt cel financiar, imobiliar dar și cel al pensiilor private și asigurărilor. Potrivit Wall-Street, cel mai recent proiect al lui Eugen Voicu este holdingul Meta Estate Trust, companie ce a fost listată la bursă anul trecut.
  • Andrei Nicolescu (46 de ani) este avocat. A fost vicepreședinte la Rapid atunci când formația evolua în Liga a 4-a, dar a plecat cu scandal din Giulești în anul 2021. Ulterior a dat clubul în judecată. A cerut despăgubiri de 5 milioane de euro. În vara anului trecut Nicolescu a creditat-o pe Dinamo cu 100.000 de euro.

Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, este considerat drept unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte Traian Băsescu. El a avut la un moment dat funcția de șef al cabinetului lui Virgil Măgureanu, directorul SRI. Apoi a urmat o carieră politică de succes. A fost vicepreședinte al Partidului Național Român, ulterior făcând pasul în Partidul Democrat, unde a fost investit ca secretar executiv.

„Pe lângă partea financiară, care au fost multe, multe milioane, cel mai important am ”investit”… operaţie pe cord deschis la 41 ani, două divorţuri şi un pumn de medicamemnte în fiecare zi. Şi puşcăria trebuia să o mai pun”,
Cristi Borcea, la Orange Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe