EXCLUSIV. “Asta am auzit de noul stadion Dinamo, o spun pentru prima oară!” Încă o veste uriașă pentru fani! Când începe demolarea vechii arene

Dragos Stefanescu 25.02.2023, 09:32
EXCLUSIV. “Asta am auzit de noul stadion Dinamo, o spun pentru prima oară!” Încă o veste uriașă pentru fani! Când începe demolarea vechii arene

După o lungă perioadă de suferințe, fanii lui Dinamo au parte de tot mai multe vești bune. După ce clubul a fost preluat de către compania Red&White, au apărut detalii de ultimă oră despre noul stadion. Jurnalistul Cătălin Alexandru a dezvăluit în exclusivitate pentru Playsport.ro când urmează să fie demolată vechea arenă din Ștefan cel Mare.

Când va fi demolat stadionul din Ștefan cel Mare

În cursul zilei de vineri fanii dinamoviști au primit o veste excelentă. Dorin Șerdean și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni pe care-l deținea la Dinamo. Cumpărătorii sunt cei din grupul financiar Red&White 2022 Management SRL. Aceștia au plătit nu mai puțin de 500.000 de euro pentru pachetul de 72,27% deținut de Șerdean. În plus, Red&White a preluat și cele 8% din acțiunile deținute de Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan”. Nicolae Badea, fost acționar al clubului din Ștefan cel Mare, a contribuit decisiv la parafarea acestei tranzacții.

Însă aceasta nu este singura veste bună pentru fanii formației roș-albe. Jurnalistul Cătălin Alexandru a anunțat în exclusivitate pentru Playsport.ro că vechiul stadion din Ștefan cel Mare va fi demolat în această primăvară.

Știu că au fost discuții din toamnă. Din acest motiv este și CS Dinamo implicată în acest demers. Stadionul se va construi. Au primit asigurări, au avut discuții și la minister dar și cu domnul comandant al CS Dinamo, Ionuț Popa. Tocmai pentru a se asigura că stadionul se va construi. Din ce informații am eu până acum stadionul vechi va fi demolat în primăvară. Ei și-au luat toate măsurile. Orice investitor își dorește stadionul propriu. Noul stadion va aparține de MAI dar va fi administrat de CS Dinamo.”, a declarat Cătălin Alexandru în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Cine sunt noii șefi de la Dinamo

Compania Red&White a fost înființată de Eugen Voicu, care deține 40% din acțiuni și Andrei Nicolescu, cu 60%. Alături de cei doi la Dinamo va veni și Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al clubului din Ștefan cel Mare.

Eugen Voicu (64 de ani) nu a mai avut până acum nicio tangență cu fotbalul. Acesta este pasionat de tenis și golf. Voicu este fondatorul și acționarul majoritar al firmei Certinvest. Aceasta este cea mai mare societate independentă de administrare a investițiilor din România. Principalele domenii în care a activat cu succes până acum sunt cel financiar, imobiliar dar și cel al pensiilor private și asigurărilor. Potrivit Wall-Street, cel mai recent proiect al lui Eugen Voicu este holdingul Meta Estate Trust, companie ce a fost listată la bursă anul trecut.

Andrei Nicolescu (46 de ani) este avocat. El a fost vicepreședinte la Rapid atunci când formația evolua în Liga a 4-a, dar a plecat cu scandal din Giulești în anul 2021. Ulterior a dat clubul în judecată, cerând despăgubiri de 5 milioane de euro. În vara anului trecut Nicolescu a creditat-o pe Dinamo cu 100.000 de euro.

Dorin Iacob este tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo. El este considerat drept unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte Traian Băsescu. El a avut la un moment dat funcția de șef al cabinetului lui Virgil Măgureanu, directorul SRI. Apoi a urmat o carieră politică de succes. A fost vicepreședinte al Partidului Național Român, ulterior făcând pasul în Partidul Democrat, unde a fost investit ca secretar executiv.

Urmăriți Playsport.ro și pe