Cristi Borcea a vorbit în premieră despre averea nașului său, Gigi Becali: „Are peste un miliard de euro”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.12.2021, 08:35
Cristi Borcea a vorbit în premieră despre averea nașului său, Gigi Becali: „Are peste un miliard de euro”

Gigi Becali este fără îndoială unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din România. Finanțatorul celor de la FCSB și-a câștigat cea mai mare parte din avere din tranzacții de terenuri. iar în ultimii ani a obținut sume importante și din vânzarea de fotbaliști.

Potrivit lui Cristi Borcea, Gigi Becali ar avea o avere de peste 1 miliard de euro

Mai mult, odată cu pandemia de Covid-19, și clinica privată a lui Gigi Becali a înregistrat un profit substanțial față de anul 2019 de exemplu. Astfel că Gigi Becali și-a crescut averea substanțial în ultimii ani, aceasta ajungând în preajma sumei amețitoare de 1 miliard de euro, după cum susține finul său Cristi Borcea.

Eu cred că are peste 1 miliard (n.r. de euro), active și bani. Pe el nu-l interesează decât biserica și familia. FCSB este doar o afacere”, a spus Cristi Borcea potrivit realitateasportiva.net.

Astfel, se poate spune că strategia anunțată de Becali în mai multe rânduri în ultimii ani a dat roade. Patronul de la FCSB a spus cu fiecare ocazie că nu este interesat de performanțe. Ci doar de partea financiară, reprezentată în primul rând de vânzarea de fotbaliști.

Ultimul mare „tun” dat de Gigi Becali a fost transferul lui Dennis Man la Parma în luna ianuarie a acestui an. Gruparea aflată la acel moment în Serie A a plătit nu mai puțin de 13 milioane de euro în schimbul internaționalului român, sumă record pentru un fotbalist plecat din Liga 1.

Precedentul record era deținut tot de un fotbalist de la FCSB. În 2016, Anderlecht plătea 9.7 milioane de euro pentru mijlocașul central român.

În acest an, Gigi Becali l-a mai cedat și pe Olimpiu Moruțan la Galatasaray în schimbul sumei de 3.5 milioane de euro. Chiar dacă această sumă a fost mult mai mică decât ceea ce aștepta Becali, respectiv 10 milioane de euro, ea reprezintă totuși bani destul de importanți pentru orice club de Liga 1.

Dumitru Dragomir a oferit o estimare chiar și mai optimistă a averii finanțatorului de la FCSB

De asemenea, FCSB mai are în componență fotbaliști tineri, de mare perspectivă, în schimbul cărora se pot încasa sume importante în anii următori. Printre aceștia se numără Octavian Popescu, Alexandru Musi, Cristi Dumitru sau Ștefan Târnovanu, care a făcut un meci excelent contra celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Legat de averea lui Gigi Becali, Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF. El a mers și mai departe decât Cristi Borcea și a spus că patronul de la FCSB are o avere ce se ridică la două miliarde de euro.

Din punctul meu de vedere, are peste două miliarde. Convingerea mea este că, dacă trăiește cinci mii de ani, nu poate să rămână fără bani”, a spus Dragomir.

Claudiu Keșeru, afectat de criticile lui Gigi Becali: „Cât sunt aici, sunt expus!” Ce spune despre plecarea de la FCSB