Cristi Chivu, antrenor la echipa mare de la Inter Milano. Impresarul Victor Becali nu exclude această variantă

Olteanu Ștefan / 30.06.2022, 00:01
Cristi Chivu, antrenor la echipa mare de la Inter Milano. Impresarul Victor Becali nu exclude această variantă

Victor Becali, impresar și apropiat al lui Cristi Chivu, este convins că fostul internațional român va ajunge antrenor la echipa mare a lui Inter Milano. Momentan, Chivu se află pe banca formației U19, alături de care a reușit performanța remarcabilă de a cuceri titlul în Italia.

„I se poate oferi șansa! Are toate atuurile!”. Cristi Chivu, antrenor la echipa mare de la Inter Milano

Cristi Chivu este legitimat la Inter Milano din iulie 2018 și a trecut pe la toate echipele de tineret ale „nerazzurrilor”, iar în viitorul nu foarte îndepărtat ar putea ajunge antrenor la echipa mare.

Cel puțin asta lasă de înțeles Victor Becali, impresar și apropiat al fostului mare internațional român. Chivu a demonstrat deja că are calitățile unui antrenor de succes. El preluat inițial o grupă de juniori la Inter, după care an de an a fost promovat. A antrenat la U17, la U18 și în cele din urmă a făcut pasul la U19, unde în această vară a devenit campion al Italiei.

După câștigarea campionatului, Cristi Chivu a semnat prelungirea contractului cu Inter Primavera. De asemenea, el a primit o mulțime de cuvinte frumoase din partea legendelor de la Inter, iar acum așteaptă nerăbdător să facă următorul pas în carieră. Chivu vizează prima echipă a „nerazzurrilor”, iar Victor Becali crede că oportunitatea îi va ieși în cale românului cât de curând:

O dată, un scurt-circuit la echipa mare şi pac, se poate să i se ofere şansa. El are toate atuurile. Imediat i se dă posibilitate. Nu va antrena curând în România. Prima lui experienţă la un înalt nivel va fi în Italia, dar a avut oferte din România, două oferte din prima ligă şi din a doua.

Dar el a refuzat pentru că era plecat la un drum în Italia, s-a stabilit la Milano, copiii la şcoală, eram convins că le va refuza”, a declarat Victor Becali.

Cristi Chivu visează și la echipa națională

De asemenea, Victor Becali a declarat cu convingere că într-o bună zi Cristi Chivu va deveni și selecționerul României. Însă, până la acel moment vor mai trece ani buni. Momentan, fostul internațional vrea să se dezvolte în Italia și își dorește să activeze exclusiv la o echipă de club.

Îl vom vedea cu siguranţă la echipa naţională, dar peste ceva ani. Nici nu cred ca l-ar interesa pe el acum echipa naţională”, a mai adăugat Victor Becali, potrivit as.ro.

Ce a declarat Chivu după cucerirea titlului în Italia

Cristi Chivu a cucerit al 10-lea titlu pentru Inter Primavera.

În primul rând, sunt fericit pentru băieți, pentru vedetele adevărate, nu pentru mine. Sunt multumit de munca depusă.

Am primit acest grup acum trei ani. Am avut momente mai puțin frumoase. Aș sublinia asta, adică efortul pe care l-au făcut băieții în acești doi ani, am recuperat timpul pierdut în pandemie.

Mă bucur pentru ei pentru că au urmat un vis: am făcut un pact la Florența, iar astăzi am făcut al 17-lea rezultat bun consecutiv.

Nu este ușor să ai o serie atât de lungă în sectorul tineretului. Număr mai puțin, sunt un om rezervat. Ei sunt cei care trebuie să sărbătorească.

Eu antrenez să câștig, mă așteptam. La Under 17 campionatul s-a oprit în februarie, dar noi învinsesem Atalanta. Anul trecut, dezamăgirea a fost mare după ce am pierdut campionatul.

Totuși, am învățat să gestionez copiii diferit din punct de vedere emoțional. Ambiția mea este să îi îmbunătățesc pe băieți și să câștig”, a declarat Cristi Chivu, potrivit fcinternews.it.