Momente dramatice trecute cu brio Cristi Chivu. Românul a ieșit cu bine din situație și a devenit campion al Italiei

Ștefănescu Dragoș / 01.06.2022, 08:56
Momente dramatice trecute cu brio Cristi Chivu. Românul a ieșit cu bine din situație și a devenit campion al Italiei

Cristi Chivu a reușit o performanță extraordinară împreună cu echipa U19 a lui Inter. Milanezii au câștigat titlul de campioni ai Italiei, după un meci dramatic împotriva lui AS Roma.

Cristi Chivu, campion al Italiei împreună cu echipa U19 a lui Inter

Cristi Chivu a făcut adevărate minuni în acest sezon pe banca echipei U19 a lui Inter. Formația milaneză a avut un parcurs excelent și a terminat campionatul pe locul doi. În finala campionatului ”Primavera” Inter a înfruntat-o pe AS Roma, echipă ce a terminat pe primul loc.

Finala dintre Inter și AS Roma s-a jucat pe arena ”Citta del Tricolore” din Reggio-Emilia și a avut un scenariu dramatic. As Roma a reușit să deschidă scorul în minutul 70, prin Javier Vicario. Elevii lui Cristi Chivu nu s-au lăsat descumpăniți și au reușit o revenire uluitoare pe final. În minutul 81 puștii lui Inter au restabilit egalitatea prin reușita lui Cesare Casadei, iar partida a intrat în prelungiri. Elevii lui Chivu au punctat din nou în minutul 97, prin Nikova Iliev. Până la finalul celor 120 de minute scorul a rămas neschimbat și Inter a câștigat partida cu 2-1. Astfel, echipa U19 a lui Inter și-a adjudecat titlul de campioană a Italiei. Acesta este cel de al 10-lea titlu pentru formația Inter Primavera și primul din cariera lui Cristi Chivu ca antrenor. Fostul internațional român a preluat echipa U19 a lui Inter în vara anului 2021. Din anul 2018, Chivu a mai antrenat grupele de juniori ale milanezilor.

Cristi Chivu a refuzat-o pe Dinamo. Fostul internațional a ales să antreneze copiii de la Inter

După ce și-a încheiat cariera de jucător, Cristi Chivu a pornit pe drumul antrenoratului. Acesta a luat-o de jos, prima dată antrenând echipa U14 a celor de la Inter Milano. Prin ambiție, seriozitate și perseverență, fostul internațional român a reușit să-și facă deja un nume printre antrenorii din Italia. Câștigarea titlului în campionatul Primavera poate însemna pentru Chivu o rampă de lansare la o echipă din Serie A.

Recent, Cristi Bobar a dezvăluit că acum câțiva ani Cristi Chivu a fost dorit în ”Ștefan cel Mare”. Fostul director sportiv al lui Dinamo a explicat că Ionuț Negoiță i-a făcut o ofertă clară lui Chivu. Fostul patron dinamovist i-a propus postul de manager general la clubul din Ștefan cel Mare. Chivu a refuzat însă oferta și a ales să meargă în Italia să antreneze copiii de la Inter.

Cristi Chivu a avut ofertă de Manager General, de la Dinamo. Ne-am întâlnit la Stejarii, am discutat, dar el a refuzat. Făcea ce voia el la Dinamo.

A refuzat, a zis că vrea să meargă în Italia, să antreneze copii. El a luat-o de jos, poate ajunge oricând la prima echipă a celor de la Inter. Au existat multe cazuri”, a spus Cristi Bobar, pentru AS.ro.