Cristian Rizea aruncă federația lui Răzvan Burleanu într-un scandal imens. Cum i-ar fi „omenit” FRF pe Liviu Dragnea și Vasile Dîncu în trecut

Marian Cărăvan / 06.06.2021, 23:14
Cristian Rizea aruncă federația lui Răzvan Burleanu într-un scandal imens. Cum i-ar fi „omenit” FRF pe Liviu Dragnea și Vasile Dîncu în trecut

E scandal imens în fotbalul românesc. Și nu din cauza rezultatelor echipei naționale. Unele dezvăluiri ale fostului politician Cristian Rizea dinamitează forul condus de Răzvan Burleanu. Cum i-ar fi „omenit” FRF pe Liviu Dragnea și Vasile Dîncu în trecut.

Cristian Rizea aruncă federația lui Răzvan Burleanu într-un scandal imens

Federația Română de Fotbal stă pe un butoi cu pulbere, după dezvăluirile fostului politician Cristian Rizea. Acesta a declarat că în urmă cu șase ani, alături de echipa națională de fotbal a României au călătorit cu avionul și câțiva politicieni. Selecționerul de atunci, Amghel Iordănescu, sau fotbaliști precum Tătărușanu, Keșeru sau Sânmărtean au avut în preajma lor și personaje din clasa politică. Să fi fost vorba de un favor făcut de președintele Răzvan Burleanu? Un „comision” pe care să-l fi plătit actualul șef al fotbalului românesc? Cristian Rizea a scos totul la iveală. Ce s-a întâmplat în 2015, înaintea meciului pe care „tricolorii” l-au susținut la Belfast? Cristian Rizea aruncă federația lui Răzvan Burleanu într-un scandal imens.

În 2015, când a fost un meci important al României cu Irlanda, la Belfast…era în iunie dacă nu ma înșel. La acel meci exista o poză celebră cu Maior și Dragnea. Maior și Dîncu au călătorit cu avionul echipei naționale și au fost invitați speciali ai președintelui Răzvan Burleanu!”, a povestit fostul politician.

Se pare că nu a fost un caz izolat. După unele informații venite dinspre FRF, George Maior și Liviu Dragnea au mai împărțit același spațiu cu „tricolorii” și cu ocazia unei deplasări în Ungaria. Deplasare cu avionul și cazare la același hotel. După aceste dezvăluiri, în FRF s-a declanșat o anchetă internă pentru a se afla cine furnizează astfel de informații, precizează Realitatea Sportivă.

Cristian Rizea arunca federatia lui Razvan Burleanu intr-un scandal imens
Cristian Rizea arunca federatia lui Razvan Burleanu intr-un scandal imens

Răzvan Burleanu și-a pus cluburile în cap cu noua regulă U21

Răzvan Burleanu a pus cluburile din prima ligă pe jar, cu intenția sa de schimbare a regulii U21. În acest moment, toate formațiile din prima ligă sunt obligate să trimită un jucător U21 în formula de start. De cele mai multe ori, jucătorul respectiv a fost schimbat după doar câteva minute sau, mai rău, după câteva zeci de secunde. În acest context, Răzvan Burleanu a luat serios în calcul să înăsprească această regulă.

Noua regulă le va impune echipelor din Liga I să trimită doi jucători U21 în „primul 11”. Mai mult, unul va trebui păstrat pe teren toate cele 90 de minute, iar unul cel puțin o repriză.
Nu este prima oară când se discută despre această modificare. Încă din timpul sezonului 2020-2021 au apărut reacții negative din partea patronilor din Liga I.