Revoltă anti-FRF! Cluburile din Liga 1 nu vor să accepte al doilea jucător U21 obligatoriu pe teren! Ce vor să facă

Catinca Giosanu 28.04.2021, 20:45
Revoltă anti-FRF! Cluburile din Liga 1 nu vor să accepte al doilea jucător U21 obligatoriu pe teren! Ce vor să facă

Cluburile din Liga 1 nu vor să accepte al doilea jucător U21 obligatoriu pe teren! Ce vor să facă patronii? Un nou scandal e pe cale să izbuncnească!

Revoltă anti-FRF!

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, marți, că din sezonul viitor dorește să clarifice regula U21. Oficialul nu vrea să mai vadă că jucătorii sunt scoși de pe teren încă din primele minute ale meciului. El își dorește ca un jucător să fie prezent pe tot parcursul meciului, iar altul să joace cel puțin o repriză. Cluburile din Liga 1 nu vor să accepte al doilea jucător U21 obligatoriu pe teren! Ce vor să facă. Patronii acestora au o părere diferită în ceea ce privește noua regulă U21.

Cluburile din Liga 1 nu vor să accepte al doilea jucător U21 obligatoriu pe teren!

LPF a organizat săptămâna aceasta o Adunare Generală Extraordinară pentru ca al doilea jucător U21 să nu fie obligatoriu. Majoritatea echipelor au semnat pentru această propunere. Astra, CFR Cluj, FCSB, Gaz Metan, Dinamo, Viitorul, Poli Iași, FC Botoșani, Craiova, FC Voluntari, Hermannstadt, Sepsi, Chindia, Clinceni și FC Argeș se numără printre grupările care au semnat. Spre deosebire de cele 15 grupări, UTA nu s-a alăturat demersului. De altfel, această echipă nu a participat nici la AGA LPF.

Președinții de cluburi susțin că o propunere de modificare a regulii U21 trebuia comunicată cu câteva zile înaintea ședinței.

Noi avem poziția președinților de cluburi, care au solicitat să fie doar un jucător U21 în teren 90 de minute. Noi avem doar doi reprezentanți, și cu mine trei, în Comitetul Executiv. Vom vedea cum o scoatem la capăt. Cluburile vor un singur jucător să fie 90 de minute în teren. Dacă CEX aprobă ca doi jucători să fie de anul viitor, este foarte greu. În momentul în care ți se impun doi, trebuie să ai vreo cinci, că mai sunt cartonașe, se mai accidentează. Ar afecta și echipele care merg în cupele europene.”, a declarat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.

Un nou conflict LPF-FRF e pe cale să izbucnească
Un nou conflict LPF-FRF e pe cale să izbucnească

Ce vor să facă

Echipele amenință cu instanțele arbitrale și judecătorești, în cazul în care FRF va schimba regula și va obliga cluburile să folosească al doilea jucător eligibil pentru reprezentativa de tineret cel puțin o repriză, arată gsp.ro.

În momentul de față, regula impusă de FRF presupune ca echipele să înceapă meciurile cu doi jucători eligibili pentru naționala de tineret U21, doar unul fiind necesar să fie pe teren pe tot parcursul partidei. Astfel, regula poate fi driblată cu o schimbare efectuată chiar în primele secunde ale unei confruntări, practică obișnuită în L1.

Urmăriți Playsport.ro și pe