Cristian Tudor Popescu cere intervenția de urgență a statului român în cazul Simonei Halep. „E arestată preventiv”

Radu Bordei 23.05.2023, 10:49
Cristian Tudor Popescu cere intervenția de urgență a statului român în cazul Simonei Halep. „E arestată preventiv”

Cristian Tudor Popescu a comentat și el cazul Simonei Halep. Jurnalistul s-a declarat revoltat după ce s-a aflat că sprotiva nu va fi judecată nici pe 28 mai la cererea celor de la ITIA.

Cristian Tudor Popescu, revoltat de ce se întâmplă cu Simona Halep

Jurnalistul, un cunoscut comentator de tenis, a rămas surprins să afle că există posibilitatea ca procesul Simonei să fie amânat pentru a treia oară, în timp ce jucătoarea a rămas suspendată.

Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit. Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de Roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep. Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție. Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță. Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii.

În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă.

Nu văd altă explicație pentru un astfel de comportament al ITIA față de Simona Halep decât intenția acestui organism, cu complicitatea zisului tribunal „independent”, de a-și face un titlu de glorie din pedepsirea cu orice preț a unui nume mare din tenisul mondial, a postat ziaristul

Simona Halep, reacție furioasă

Simona Halep a avut o reacție furioasă aproape de miezul nopții, în privința scandalului de dopaj în care este implicată.

În luna octombrie a anului trecut, Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat în timpul turneului de la US Open. Sportiva româncă a ieșit pozitiv la Roxadustat, substanță care, de obicei, se administrează împotriva anemiei. Astfel că, în prezent, sportiva româncă este suspendată provizoriu pentru dopaj.

Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA. Deși ITIA, prin reprezentantul Nicole Sapstead a comunicat public acum 3 zile că ITIA «își menține angajamentul de a judeca cazul doamnei Halep într-o manieră empatică, eficientă și în timp», în același timp ei cereau oficial Tribunalului să-mi amâne audierea… pentru a treia oară.

ITIA spune public un lucru și face altceva în privat, am cerut în repetate rânduri să fiu audiată și ITIA a încercat în mod repetat să întârzie asta.

Când se va opri? Întreb acest lucru încă o dată. Am dreptul la o audiere rapidă, să acționeze în acest fel este împotriva drepturilor mele, se arată într-o scrisoare postată de Simona Halep pe contul personal de Facebook.

Urmăriți Playsport.ro și pe