Cristiano Bergodi exultă după ce Sepsi a spulberat-o pe FC Argeș cu 4-0: „A fost extraordinar!”

Olteanu Ștefan / 24.07.2022, 15:18
Cristiano Bergodi exultă după ce Sepsi a spulberat-o pe FC Argeș cu 4-0: „A fost extraordinar!”

Sepsi a spulberat-o pe FC Argeș, scor 4-0 în runda cu numărul 2 a Superligii, iar Cristiano Bergodi exultă după ce a văzut prestația elevilor săi. Prima repriză a fost una destul de echilibrată, însă în ultimele 45 de minute Sepsi s-a dezlănțuit și a marcat toate cele patru goluri.

Cristiano Bergodi, prima reacție după Sepsi – FC Argeș 4-0

Sub comanda lui Cristiano Bergodi, Sepsi Sf. Gheorghe a obținut cea mai clară victorie din acest start de sezon, scor 4-0 cu FC Argeș, iar antrenorul italian s-a declarat pe deplin satisfăcut de prestația elevilor săi.

În prima repriză, Sepsi a avut câteva ocazii importante, dar în același timp si FC Argeș a ratat o oportunitate imensă cu puțin timp înainte de pauză. Însă, în partea a doua a duelului, Sepsi s-a dezlănțuit.

Cosmin Matei a deschis scorul în minutul 49, după ce a transformat un penalty obținut de Tudorie. Ulterior, pentru covăsneni au mai marcat căpitanul Bogdan Mitrea (60′), Marius Ștefănescu (63′) și Cătălin Golofca (80′).

Sepsi a urcat pe 3 în Superliga, cu 4 puncte.

Trei puncte importante pe care le-am luat împotriva unei echipe grele. Și asta s-a văzut în prima repriză. A doua repriză a fost una extraordinară. Dar trebuie să avem toți timp de 90 de minute o organizare bună. A fost greu pentru echipa adversă să închidă toate spațiile”, a transmis Bergodi.

Cosmin Matei, omul meciului?

Cosmin Matei, mijlocașul pe care Sepsi l-a transferat de la Dinamo, a avut o prestație foarte bună. Pe lângă golul marcat din penalty, el i-a oferit și o pasă genială lui Marius Ștefănescu la golul trei:

„Cosmin are o calitate tehnică foarte bună. Se descurcă foarte bine și cu presiune, e un jucător bun în spatele vârfului.

Îi dau libertate, trebuie să fie o echipă imprevizibilă în față. Nu numai automatisme, așa cum se vorbește. Toți jucătorii au jucat foarte bine în repriza a doua, trebuie felicitați toți.

Ștefănescu e un jucător polivalent, poate juca pe toate cele trei posturi din față. Dar avem mulți jucători buni, azi toată echipa a jucat bine. Singurul lucru e că puteam lua un gol pe greșeala noastră. Am avut un pic de șansă în finalul primei reprize. Dar după am fost pe deplin mulțumit de felul în care au jucat”, a declarat Cristiano Bergodi, la TV Digi Sport.

Candidează Sepsi în lupta la titlu? Ce spune Marius Ștefănescu

La fel ca Matei, Marius Ștefănescu, pe lângă golul marcat, a oferit și o pasă decisivă. El a trimis centrarea din care căpitanul Bogdan Mitrea a marcat golul de 2-0.

La finalul meciului, Ștefănescu a fost întrebat dacă este Sepsi o candidată cu șanse reale la titlu:

„Prima repriză a fost echilibrată, dar a doua a fost în totalitate a noastră. Am avut noroc la ultima fază a primei reprize, puteam să luăm gol. Dar mă bucur că nu am primit și cred eu că repriza a doua a fost cea mai bună a noastră. Este începutul campionatului, trebuie să ne intrăm în ritm. Sper să îmi întru și eu cât mai repede, mă bucur că mi-am ajutat echipa azi.

Nu ne gândim la titlu. Cum a spus și domnul Laszlo Dioszegi, obiectivul nostru e play-off-ul și ne dorim să îl atingem. Dacă intrăm în play-off, vă dați seama, acolo o să fie altceva”, a declarat Marius Ștefănescu.

Scandal la Sf. Gheorghe după ce Sepsi – FC Argeș s-a jucat fără VAR. Andrei Prepeliță, învins cu 4-0: „Trebuia delegat un arbitru FIFA. O să fim singurii”.