Scandal la Sf. Gheorghe după ce Sepsi – FC Argeș s-a jucat fără VAR. Andrei Prepeliță, învins cu 4-0: „Trebuia delegat un arbitru FIFA. O să fim singurii”

Olteanu Ștefan / 24.07.2022, 14:33
Scandal la Sf. Gheorghe după ce Sepsi – FC Argeș s-a jucat fără VAR. Andrei Prepeliță, învins cu 4-0: „Trebuia delegat un arbitru FIFA. O să fim singurii”

Sepsi Sf. Gheorghe – FC Argeș 4-0, partidă care a avut loc în runda cu numărul 2 a Superligii, s-a disputat fără sistemul VAR, iar decizia CCA de a-l delega la centru pe Viorel Flueran l-a deranjat pe Andrei Prepeliță. Antrenorul lui FC Argeș spune că și-ar fi dorit să fie arbitrat de un „central” cu ecuson FIFA.

Sepsi Sf. Gheorghe – FC Argeș 4-0. Deranjat de faptul că s-a jucat fără VAR, Andrei Prepeliță a ieșit la atac

Sepsi a obținut, duminică, prima victorie în noul sezon al Superligii, scor 4-0 pe teren propriu cu FC Argeș, iar partida de la Sf. Gheorghe s-a disputat fără ajutorul sistemului VAR, lucru care l-a deranjat teribil pe Andrei Prepeliță.

Antrenorul piteștenilor a spus la finalul confruntării că și-ar fi dorit ca măcar la centrul partidei să fie delegat un arbitru cu ecuson FIFA:

„Nu am comentat până acum deciziile de arbitraj, dar nu cred că e corect pentru că am văzut faza penalty-ului. Tudorie a încercat o foarfecă, Mike s-a întors cu spatele și i-a căzut mingea pe mână.

Nu poți să rupi jocul așa. Cred că o să fim singura echipa din campionatul 2022 – 2023 care am jucat fără VAR. Și nu e corect. Dacă se știa că se joacă fără VAR, cred că trebuia delegat un arbitru FIFA.

Îmi pare rău pentru Flueran (n.r. – Viorel Flueran, arbitrul central), pentru că rade cu noi, vine p-aici. Dar astăzi…

Apoi a venit golul de 2-0, am început și noi să riscăm și ei ne-au prins. Nu aș vrea să duc discuția în arbitraj ca să ascund anumite probleme pe care le-am avut. Acestea au existat și o să le analizăm.

Bertrand (n.r. – Dorian Bertrand) a ratat o ocazie foarte mare. În condițiile in care ești singur cu portarul în 7-8 metri, e mai mult decât un penalty. Putea să facă orice, să o oprească, să dea… V-am spus, nu ascund anumite probleme pe care le avem”, a declarat Andrei Prepeliță, la TV Digi Sport.

Marius Constantin și-a asumat vina pentru al doilea gol încasat de FC Argeș

Rămas liber de contract după despărțirea de Universitatea Craiova, experimentatul fundaș central, în vârstă de 37 de ani, a semnat cu FC Argeș în această vară. El a fost integralist în deplasarea de la Sf. Gheorghe, iar la golul doi a comis o gafă pe care și-a asumat-o:

„Când pierdem, pierdem împreună. La fel și când câștigăm.

(n.r. – despre greșeala lui de la golul 2) A fost o fază fixă, am fost om la om, am pierdut marcajul și e absolut vină mea la golul 2.

Acest duș rece pe o căldură infernală vine… Trebuie să luăm lucrurile ca atare. Contează că am pierdut rușinos, 4-0. Trebuie să vedem ce facem săptămâna asta și să arătăm mai bine”, a spus Marius Constantin.

Cosmin Matei a deschis scorul la Sf. Gheorghe în minutul 49, după ce a transformat un penalty obținut de Tudorie. Ulterior, pentru covăsneni au mai marcat căpitanul Bogdan Mitrea (60′), Marius Ștefănescu (63′) și Cătălin Golofca (80′).

Sepsi a urcat pe 3 în Superliga, cu 4 puncte. De partea cealaltă, FC Argeș e pe 7, cu 3 puncte.