Cristiano Bergodi, “săgeți” către fostul său patron de la Craiova, Mihai Rotaru: “Nu am fost pe aceeași lungime de undă. Nu vreau să jignesc pe nimeni”

Moldoveanu Camelia / 18.06.2021, 11:09
Cristiano Bergodi, “săgeți” către fostul său patron de la Craiova, Mihai Rotaru: “Nu am fost pe aceeași lungime de undă. Nu vreau să jignesc pe nimeni”

Cristiano Bergodi (56 de ani), fostul antrenor de la Universitatea Craiova, aruncă „săgeți” către Mihai Rotaru. După mai bine de jumătate de an, italianul dezvăluie adevăratul motiv pentru care a plecat din Bănie.

Cristiano Bergodi, “săgeți” către Mihai Rotaru. De ce a plecat, de fapt, de la Universitatea Craiova

Cu toate că a avut rezultate excepționale cu Universitatea Craiova și și-a atins toate obiectivele, Cristiano Bergodi a ales să-i părăsească pe olteni. La acea vreme antrenorul italian punea plecarea pe seama problemelor persoanele, neoferind mai multe detalii despre decizia surprinzătoare pe care o luase.

După opt luni de la plecarea din Bănie, Bergodi recunoaște adevăratul motiv al rupturii. Cum probabil a bănuit toată lumea, au existat neînțelegeri cu Mihai Rotaru. Se pare că viziunile celor doi despre Universitatea Craiova erau total diferite.

Nu eram pe aceeași lungime de undă cu patronul, nu vreau să jignesc pe nimeni. Ne-am despărțit și sunt mulțumit de ceea ce am făcut la Craiova, el conduce un club foarte important, l-a ridicat la un anumit nivel. Eu probabil aveam alte idei și am plecat. Craiova e una dintre cele mai bune echipe și condițiile sunt extraordinare acolo”, a spus Bergodi.

Italianul ar vrea să revină în România

După ce a petrecut o scurtă perioadă pe banca echipei lui Mihai Rotaru (18 meciuri – 14 victorii), dar a antrenat mai multe echipe din România, Cristiano Bergodi ar vrea să se întoarcă în România. Acesta a venit ca antrenor pentru prima dată în România în anul 2005, atunci când a antrenat echipa Progresul București. Ulterior a mai trecut și pe la: CFR Cluj, Rapid (de două ori), Politehnica Iași, Steaua București (FCSB), ASA Târgu Mureș și FC Voluntari.

În acest an a meritat, zic eu, CFR campionatul. Și Craiova a câștigat Cupa României și asta a salvat, probabil, sezonul. Mi-ar plăcea să pot să mă întorc să antrenez, sunt recunoscător fotbalului românesc și mi-ar plăcea să pot să antrenez în România. Când ai pasiune pentru această meserie, te duci oriunde. Sunt probleme în România, dar eu am antrenat 7-8 echipe”, a mai punctat antrenorul la Digi Sport.

Cristiano Bergodi este un fost jucător și actual antrenor italian de fotbal. Ca jucător, este cunoscut pentru perioada când a jucat ca fundaș la clubul Lazio Roma. După retragere, Bergodi a început cariera de antrenor. După câteva cluburi italiene din ligile inferioare, el s-a mutat în fotbalul românesc. Primul meci ca antrenor în Liga I l-a avut la data de 19 noiembrie 2005, între FC Naționala București (echipa sa) și Pandurii, încheiat cu scorul de 1-1.