Cristina Neagu a anunțat finalul unei ere a handbalului. A fost ultimul Campionat European pentru „Messi”

Ștefănescu Dragoș 17.11.2022, 14:49
Cristina Neagu a anunțat finalul unei ere a handbalului. A fost ultimul Campionat European pentru „Messi”

România a pierdut cu scorul de 28-32 în fața Germaniei în ultimul meci de la Campionatul European de handbal feminin. La o zi după acest meci, Cristina Neagu a anunțat că acesta a fost ultimul turneu final european din cariera sa.

Ultimul Campionat European din cariera Cristinei Neagu

După ce în primul meci a obținut o victorie în fața Spaniei, 28-27, naționala României a pierdut dramatic înfruntarea cu Muntenegru, 34-35. Astfel ”tricolorele” au ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

Miercuri, 16 noiembrie, România a înfruntat Germania, acesta fiind ultimul meci al ”tricolorelor” în cadrul  competiției. Echipa condusă de Florentina Pera a pierdut cu scorul de 28-32. Naționala României a terminat pe locul 12 competiția europeană.

La o zi după ce România și-a încheiat parcursul de la Campionatul European, Cristina Neagu a făcut un anunț neașteptat. Ea a postat pe rețele de socializare un mesaj  în care a explicat că europeanul din acest an a fost ultimul din cariera sa.

Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit, dar am dat totul pe teren, așa cum fac de fiecare dată. Mulțumesc tuturor celor care sunteți mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puțin bune!”, a transmis Cristina Neagu pe rețelele de socializare.

Cristina Neagu a bifat un record uluitor în cadrul Campionatului European 2022. Ea a marcat 39 de goluri și a devenit cea mai bună marcatoare all-time din istoria competiției, atât la feminin, cât și la masculin. Ea este totodată prima jucătoare din lume care depășește borna de 300 de goluri.

Dezastrul pe care-l risca România dacă ”tricolorele” protestau la meciul cu Germania

Meciul România – Muntenegru a fost marcat de mai multe greșeli de arbitraj care au produs furia echipei noastre. ”Tricolorele” intenționau ca la meciul cu Germania să protesteze împotriva manierei de arbitraj. Mai exact, elevele lui Pera urmau să poarte tricouri pe care era inscripționat mesajul ””Respect our work” (”respectați-ne munca”). Mai mult, Neagu & co. doreau să facă în mod voit un dublu dribling, încălcare a regulamentului comisă de muntenegreanca Itana Grbic și nesancționată.

Planul a fost însă abandonat chiar înainte de startul partidei, la intervenția oficialilor. Decizia a fost una înțeleaptă, având în vedere că repercusiunile ar fi fost extrem de dure. Selecționerul Florentin Pera a anunțat ulterior că naționala României risca primirea unei amenzi dar și o suspendare de un an din competiții.

Ar fi fost o amendă, dar nu amenda ar fi fost importantă. Exista riscul să fim suspendați un an de zile din toate competițiile”, a declarat Florentin Pera, la Digi Sport.