Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal! Record uriaș doborât în eșecul cu Muntenegru

Robert Zanfir 15.11.2022, 23:51
Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal! Record uriaș doborât în eșecul cu Muntenegru

Cristina Neagu (34 de ani) a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal, fie că e vorba de cel feminin sau de cel masculin. Cu cele 9 goluri reușite în eșecul cu Muntenegru, din faza grupelor principale, „Messi al handbalului” a ajuns la cota fabuloasă de 296 de goluri. Cu alte 4 reușite în partida cu Germania, jucătoarea lui CSM București va ajunge la incredibila bornă de 300 de goluri.

România a pierdut dramatic meciul cu Muntenegru, 34-35, din faza grupelor principale de la Campionatul European de handbal. La finalul meciului, Cristina Neagu și compania au pus tunurile pe arbitri, pe care i-au acuzat pentru maniera fățișă pro-gazde. „Nu vreau să spun mai multe, sunt foarte nervos”, a reacționat și Florentin Pera, la finalul partidei.

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal

România a ratat astfel ocazia de a juca pentru calificarea în semifinale. O remiză cu Muntenegru ar fi dus naționala în postura de a lupta pentru locurile 5-6.

Totuși, în ciuda frustrării și a furiei afișate după meci, Cristina Neagu are și motive de bucurie. Cu cele 9 goluri marcare cu Muntenegru, „Messi din handbal” a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatelor Europene, într-un top care îi include și pe bărbați.

Românca a ajuns la cota 296 de goluri și este urmată de Gudjon Valur Sigurdsson, legendarul Nikola Karabatic și Mikkel Hansen. Următoarea jucătoare din top este Jovanka Radicevic, cu 205 goluri.

Cristina Neagu s-a dezlănțuit la adresa arbitrajului, după eșecul cu Muntenegru

Cristina Neagu a criticat dur prestația brigăzii din Austria, după eșecul cu Muntenegru. Românca spune că „tricolorele” meritau victoria și că naționala lui Florentin Pera a fost echipa mai bună.

„E al nu știu câtelea meci de la Europeanul care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează că se va spune acum că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraj atunci când pierdem. Dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige, înseamnă că nu ești român sau nu îți pasă de sport! S-a văzut clar pe teren.

Chiar vreau să văd ultima fază. Sunt 99,99% convinsă că jucătoarea din Muntenegru a făcut dublu dribling înainte să scoată 7 metri. Dar bineînțeles că arbitrii nu vor să se uite la video la niciun meci de ale noastre. Eu nu am ce să spun. Azi am luptat din primul în ultimul minut. Echipa a fost senzațională. Meritam să câștigăm. Aceste fete care ne-au arbitrat nu ar trebui să arbitreze pe nimeni!

S-a văzut că din primul minut au arbitrat în felul acesta. Nu am nicio treabă cu Muntenegru, iubesc Muntenegru. Nu e vina fetelor. Dar am fost echipa mai bună. Azi am fost echipa mai bună și meritam măcar un punct. Am fost echipa mai bună, trebuie să o spun din nou. Dar nu poți juca handbal așa. Putem fi români, neromâni, danezi, dar cu un astfel de arbitraj nu poți juca.

Nu ai cum să joci împotriva unor astfel de decizii. Fetele astea nu cred că știu ce s-a întâmplat azi, nu știu ce au arbitrat. Mi-ar plăcea ca arbitrii să se uite la meciuri și să-și vadă greșelile. La meciurile noastre, arbitrii nu se duc să vadă ce s-a întâmplat. La celelalte meciuri, se uită mereu la video.

Eu tot cred că la ultima fază, Itana Grbic a făcut dublu dribling înainte să obțină 7 metri. Arbitrii nu vor niciodată să vadă fazele pe monitor. Și nu înțeleg de ce. Era un meci extrem de important. Consider că nu e corect”, a declarat Cristina Neagu.