Cristina Neagu intră în categoria legendelor. Ce s-a întâmplat la „Trofeul Carpați” din acest an

Robert Zanfir 29.09.2022, 22:51
Cristina Neagu intră în categoria legendelor. Ce s-a întâmplat la „Trofeul Carpați” din acest an

Cristina Neagu (34 de ani) a marcat golul 900 în tricoul României. Borna istorică a fost atinsă în prima repriză a meciului cu Austria, de la Trofeul Carpați. România, Spania, Serbia și Austria participă la turneul care se joacă la Bistrița.

Echipa națională de handbal feminin a României a remizat cu Austria, scor 32-32, în al doilea meci de la Trofeul Carpați. În partida de deschidere, Serbia a trecut surprinzător de Spania, 30-28. Întâlnirea de la Bistrița a reprezentat debutul selecționerului Florentin Pera pe banca „tricolorelor”.

Cristina Neagu a intrat în categoria legendelor. A marcat golul 900 pentru națională

România a remizat cu Austria, în prima partidă a tricolorelor de la Trofeul Carpați. 11 dintre golurile naționalei au fost marcate de Cristina Neagu, care a fost MVP-ul partidei.

În prima repriză a meciului, încheiată cu 16-15 pentru România, cea mai valoroasă handbalistă a României a atins o bornă istorică. Neagu a marcat golul 900 în tricoul naționalei!

Trofeul Carpaţi se dispută în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, la Bistriţa-Năsăud.

România, prezentă la a 14-a ediție a Campionatului European

Spre finalul acestui an, România va lua startul la turneul final al Campionatului European. Reprezentativa condusă de Florentin Pera va face parte din Grupa C, alături de Olanda, Macedonia de Nord și Franța.

Va fi cea de-a 14-a prezență a naționalei la un turneu final al Campionatului European. Turneul organizat de Slovenia, Macedonia și Muntenegru este programat în perioada 4-20 noiembrie 2022.

Lotul naționalei României la Trofeul Carpați

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);

Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea), Andra Moroianu (Gloria Buzău);

Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău);

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Sorina Grozav (CS Rapid), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Miţicuş (fostă Polocoşer) (CS Minaur Baia Mare);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea);

Pivoţi: Lorena Ostase (CS Rapid), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Andreea Ţârle (CS Minaur Baia Mare).

Programul meciurilor de la Trofeul Carpați 2022:

Joi, 29 septembrie:
ora 17:30 Serbia – Spania 30-28
ora 20:00 ROMÂNIA – Austria 32-32

Vineri, 30 septembrie
ora 17:30 Austria – Spania\
ora 20:00 ROMÂNIA – Serbia

Sâmbătă, 1 octombrie
ora 17:30 Serbia – Austria
ora 20:00 ROMÂNIA – Spania