FRH a anunțat lotul pe care România îl are la Trofeul Carpați. Cristina Neagu, vedeta echipei

Giosanu Catinca 20.09.2022, 11:36
FRH a anunțat lotul pe care România îl are la Trofeul Carpați. Cristina Neagu, vedeta echipei

Echipa feminină de handbal a României va avea o misiune dificilă în următoarea perioadă. Elevele lui Florentin Pera se vor duela cu fetele legitimate la reprezentativele similare ale Serbiei, Spaniei și Austriei la competiția care se va desfășura la Bistrița-Năsăud. Cine face parte din lotul lui Pera.

Cum arată lotul pe care România îl are la Trofeul Carpați

Selecţionerul echipei feminine de handbal a României, Florentin Pera, a decis cu cine va defila la ediția 2022 a Trofeului ”Carpați”, acolo unde România va participa alături de Spania, Austria şi Serbia.

Ediția de anul trecut a competiției a fost afectată serios de pandemia de coronavirus. Turneul a constat în două partide dintre România și Turcia. De data aceasta, lucrurile vor sta diferit. La competiţie vor participa echipele Serbiei, Spaniei şi Austriei.

Cristina Neagu a fost și ea convocată

Selecţionerul echipei feminine de handbal a României, Florentin Pera, mizează pe 21 de jucătoare pentru Trofeul Carpaţi. Printre sportivele convocate de Pera se numără și Cristina Neagu (CSM Bucureşti).

Neagu este singura sportivă din istorie care a câștigat de patru ori titlul de ”Cea mai bună jucătoare din lume” în clasamentul IHF. Ambiția și determinarea de care a dat dovadă de-a lungul anilor au adus-o pe Cristina în postura de model pentru noua generație.

Jucătoarea română și-a făcut intrarea în lumea handbalului pe vremea când avea doar 12 ani, prin antrenoarea Maria Covaci. Aceasta venise la școala la care învăța Cristina pentru a identifica potențiale jucătoare pentru echipa de handbal a Clubului Sportiv Școlar nr. 5 din Capitală.

Lotul naționalei României la Trofeul Carpați

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud);

Interi dreapta: Daria Bucur (SCM Râmnicu Vâlcea), Andra Moroianu (Gloria Buzău);

Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău);

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Sorina Grozav (CS Rapid), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Miţicuş (fostă Polocoşer) (CS Minaur Baia Mare);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (SCM Râmnicu Vâlcea);

Pivoţi: Lorena Ostase (CS Rapid), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Andreea Ţârle (CS Minaur Baia Mare).

Trofeul Carpați la feminin se joacă la Bistrița

Turneul Carpați se va desfășura la noua Sala Polivalentă din Bistrița. Competiția va avea loc în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2022.

Detalii despre programul meciurilor

26 septembrie

Serbia – Spania (ora 17.30)

România – Austria (20.00)

27 septembrie

Austria – Spania (17.30)

România – Serbia (20.00)

28 septembrie

Serbia – Austria (17.30)

România – Spania (20.00)