Critici dure ale lui Victor Pițurcă după ce a văzut acest meci: „Nu cred că am ajuns de 5 ori la poarta adversă”

Iosif Pintilie 27.09.2022, 16:28
Critici dure ale lui Victor Pițurcă după ce a văzut acest meci: „Nu cred că am ajuns de 5 ori la poarta adversă”

România U20 a pierdut la limită împotriva reprezentativei similare a Germaniei, scor 1-0, la Arad, într-un duel amical. Elevii lui Daniel Pancu au făcut un meci bun, dar nu au reușit să facă față împotriva talentaților jucători nemți.

Vic tor Pițurcă, nemulțumit de naționala U20

Victor Pițurcă nu are aceiași părere. Fostul selecționer al naționalei mari spune că este o mare problemă a fotbalului românesc faptul că tinerii nu se dezvoltă așa cum ar trebui.

„Nu mai avem valori în fotbalul românesc. Se părea, la un moment dat, că România e un izvor nesecat de valori. Nu mai sunt locuri de joacă, copiii nu au unde să mai facă sport. Asta e situația în momentul de față. Lucrurile în fotbal se pot schimba de la o zi la alta, de la o lună la alta.

Am văzut meciul echipei lui Pancu, România U20, cu Germania. E o diferență atât de mare între germani și noi, vorbesc de forță. Nu cred că am ajuns la poartă de 5 ori în tot meciul. Ei se antrenează de mici și ajung puternici, iar noi nu facem antrenamente de forță. La noi munca nu prea mai există”, a declarat Victor Pițurcă la Pro Arena.

Selecționerul Germaniei, încântat de români

Hannes Wolf este selecționerul Germaniei U20 din această vară. Anterior el mai fusese antrenor de juniori la Borussia Dortmund, dar și principal la VFB Sttutgart, Hamburg, Genk, Germania U18, Bayern Leverkusen și Germania U19.

După meciul de la Arad, el a ținut să le mulțumească celor ce s-au ocupat de teren, pentru că atât stadionul, cât și suprafața de joc, a arătat foarte bine.

„În primul rând, vreau să mulţumesc tuturor celor de aici care au avut grijă de noi. Am avut un teren de antrenament excelent, toţi cei responsabili de bunăstarea noastră aici în România, la Arad, au făcut o treabă foarte bună, au fost trei zile foarte frumoase. Nu doar în timpul meciului, ci şi la activităţile din jurul său.

Oamenii de la stadion ne-au ajutat mult, au fost prietenoşi, am fost foarte bine primiţi. Terenul a fost foarte bun, am jucat mult cu mingea jos, am făcut posesie, au fost momente când au alunecat jucători, dar e normal, pentru că a plouat mult astăzi. Am jucat alte meciuri internaționale unde terenul a fost atât de rău încât nu puteai juca cu mingea pe jos.

Pentru noi a fost foarte bun, am putut să ne facem jocul. Publicul a fost foarte frumos, a fost asemănător cu atmosfera pe care am avut-o la meciul de la Munchen, acolo au fost 4800 de oameni, iar aici 3700. A fost similar, o atmosferă foarte bună, un mediu foarte bun pentru un joc internațional de U20. Evident, nu a fost ca la un meci din Bundesliga, era imposibil, dar a fost plăcut să jucăm aici”, au fost cuvintele selecționerului Germaniei U20.

Daniel Pancu, discurs dur după meci

Daniel Pancu a avut un discurs dur la adresa conducătorilor de club și antrenorilor din România. Asta din cauza lipsei de interes pe care o acordă față de tinerii jucători. Una dintre săgeți a mers către Adrian Mutu.

„Din păcate, în România, jucătorii tineri sunt abandonați. Un jucător, ca să dau un exemplu, Crstian Ignat, joacă doar la Liga de Tineret de mult timp. El practic nu are minute în prima ligă din România, e un jucător pe care eu personal, dacă aș fi rămas la Rapid, îl vedeam în momentul de față cel puțin la naționala de tineret, ca să nu spun alte lucruri. E presiune mare pe antrenori, pe rezultatele de la echipele de club și nu e ușor nici pentru jucători. Astăzi răsfoiam puțin ziarele așa pe net, am citit doar cuvinte de genul: sunt slabi, nu au forță, România nu mai bate pe nimeni la nicio categorie de vârstă”, a spus selecționerul Under 20 a României.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe