Critici dure pentru Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău! Ce au scris turcii despre cei doi români ai lui Galatasaray

Giosanu Catinca / 23.11.2021, 17:00
Critici dure pentru Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău! Ce au scris turcii despre cei doi români ai lui Galatasaray

Derby-ul dintre Galatasaray și Fenerbahce, încheiat duminică cu scorul de 1-2, a născut controverse în Turcia. Jurnaliștii străini i-au criticat pe Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău pentru modul în care au defilat pe terenul de fotbal.

Scandal mare după derby-ul Galatasaray – Fenerbahce

Olimpiu Moruțan (22 de ani) a fost titular în derby-ul de duminică seară jucat de Galatasaray pe teren propriu în compania rivalei Fenerbahce, scor 1-2. Mijlocașul celor de la Galatasaray a reușit o pasă decisivă. Totodată, fosta perlă a lui Gigi Becali a bifat meciul cu numărul 15 în tricoul formației turce. Conform înțelegerii dintre cele două cluburi, când mijlocașul atinge această bornă, FCSB va primi un bonus de 600.000 de euro, scrie presa din străinătate.

Antrenorul Fatih Terim s-a bazat pe fotbalistul român încă din primul minut. Se pare însă că decizia sa a venit pe ultima sută de metri, conform explicațiilor oferite de presa din Turcia.

Cei de la Gazete Vatan au comentat evoluția lui Olimpiu Moruțan, dar și pe cea a lui Alexandru Cicâldău. Acesta din urmă a fost și el folosit încă din primul minut. Totuși, internaționalul a fost aspru criticat de jurnaștii din Turcia.

Aproape niciunul dintre ei nu a fost în stare să gestioneze derby-ul! 5 fotbaliști care l-au dezamăgit pe Fatih Terim.”, a transmis sursa anterior citată.

”Nu și-a putut face simțită preznța în derby”

Moruțan a prins loc în primul 11, unde a fost folosit pe post de mijlocaș dreapta, dar turcii nu au fost deloc mulțumiți de ceea ce au văzut la meciul cu Fenerbahce.

65 de minute pe teren în derby pentru Moruțan. A atins mingea de 31 de ori și a dat 10 pase. Acuratețea paselor date de jucătorul român nu a trecut de 63%, iar în jumătatea adversă a scăzut chiar la 57%. Moruțan, care a pierdut 4 din cele 6 dueluri în care a fost implicat, nu și-a putut face simțită prezența în derby, în afară de pasa de gol pe care a dat-o.”, au scris turcii despre Moruțan.

Turcii au băgat de seamă că Cicâldău a atins mingea de 41 de ori fără să marcheze însă vreun gol.

Cicâldău, care a rămas pe teren pentru toate cele 90 de minute ale derby-ului, a atins mingea de 41 de ori. Fotbalistul român, de la care se așteaptă să fie playmaker, a fost în stare să paseze doar de 24 de ori, nimerind 87% din pase. Cicâldău, care a încercat o pasă lungă o singură dată, a pierdut 6 din 9 dueluri. Cicâldău a terminat meciul cu o ratare.”, a notat aceeași sursă în cazul lui Cicâldău.