Critici pentru Ianis Hagi venite după meciurile lui Rangers și ale României. Victor Pițurcă, tranșant în cazul mijlocașului

Giosanu Catinca / 07.04.2021, 11:10
Critici pentru Ianis Hagi venite după meciurile lui Rangers și ale României. Victor Pițurcă, tranșant în cazul mijlocașului

Victor Pițurcă l-a criticat aspru pe Ianis Hagi după meciurile făcute la Rangers și la naționala României. Fiul ”Regelui” a reușit un gol la prima reprezentativă, în meciul cu Macedonia de Nord, care s-a terminat cu scorul de 3-2. În ciuda reușitei sale, care a adus singura victoriei a României în preliminariile Campionatului Mondial, evoluțiile lui nu au impresionat. Fostul selecționer a evidențiat faptul că tânărul în vârstă de 22 de ani a jucat foarte puțin.

Critici pentru Ianis Hagi venite după meciurile lui Rangers și ale României

Victor Pițurcă este vecin cu regele fotbalului românesc, Gică Hagi, cei doi locuind în aceeași zonă. Ex-oficialul a dezvăluit că îl vede adesea pe mijlocașul ofensiv venind în vizită la tatăl său, atunci când nu se află în nu este în Scoția. Și nu oricum, ci alergând pe străzi. Asta, pentru că tânărul se antrenează continuu.

Gică Hagi e vecin cu mine, stă la două case mai în față. Când erau în vacanță, îl vedeam pe Ianis pe stradă alergând, muncește, e conștient. Ianis Hagi a jucat foarte puțin, nimic deosebit, în linia echipei, dar a reușit acel gol. De la Ianis îmi doresc mai mult, pentru că are calități. Normal că și numele tatălui său atârna foarte greu.”, a declarat Victor Pițurcă, conform AS.ro.

Chiar dacă este vecin cu Hagi, Pițurcă senior îl menajează absolut deloc pe tânărul convocat de Adrian Mutu la echipa națională de fotbal a României.

Mijlocașul ofensiv de 22 de ani nu a reușit să îl impresioneze pe fostul selecționer Victor Pițurcă
Mijlocașul ofensiv de 22 de ani nu a reușit să îl impresioneze pe fostul selecționer Victor Pițurcă

Victor Pițurcă, tranșant în cazul mijlocașului

Fostul selecționer al României a mărturisit că îl admiră pe Ianis pentru că se antrenează constant, dar se aștepta la mai mult din partea fiului Regelui în ceea ce privește evoluția sa de pe teren la prima reprezentativă.

Ianis Hagi a jucat foarte puțin. Nimic deosebit, în linia echipei, a reușit acel gol. De la Ianis îmi doresc mult mai mult datorită calităților pe care le are. Normal că numele tatăului său atârnă foarte greu.”, a declarat Pițurcă senior.

”Piți” a analizat și prestațiile celorlalți jucători. Unul dintre cei care a reușit să îl impresioneze este Florin Niță, portarul devenit titular al echipei naționale după retragerea lui Ciprian Tătărușanu. Și Florin Tănase a jucat bine, susține fostul selecționer.

Florin Tănase a intrat bine, cu Macedonia de Nord a și reușit o fază extraordinară, din care a dat gol, a jucat bine. A avut o evoluție bună în aceste jocuri. Eu, când am văzut că Tătrușanu se lasă, mi-am zis că o să fie foarte greu fără el. Dar Niță l-a suplinit cu brio, însă nu este bine pentru echipa noastră națională ca portarul să fie cel mai bun. Îl remarc pe Niță fiindcă a avut intervenții bune. A scos niște goluri ca făcute.”, a mai spus Victor Pițurcă.

România, care are programate două meciuri amicale în această vară, cu Georgia şi Anglia, va disputa următoarele partide oficiale în septembrie, cu Islanda în deplasare (2 septembrie), acasă cu Liechtenstein (5 septembrie) şi în deplasare cu Macedonia de Nord (8 septembrie).