Criză de nervi neobișnuită pentru Simona Halep la Roland Garros. Românca a strigat la arbitru

Moldoveanu Camelia / 24.05.2022, 23:02
Criză de nervi neobișnuită pentru Simona Halep la Roland Garros. Românca a strigat la arbitru

Simona Halep (19 WTA) a avut o reacție total neobișnuită pentru ea la adresa arbitrului. Românca și-a ieșit din minți chiar la scurt timp de la începutul meciului contra jucătoarei de pe locul 165 WTA, Nastasja Schunk. Situație ciudată pentru constănțeancă la Ronald Garros.

Simona Halep și-a ieșit din minți. Arbitrul a avut o reacție pe măsură

Nastasja Schunk, jucătoarea ajunsă tabloul principal ca lucky loser după retragerea Anei Konjuh (Croația, 66 WTA), a început în forță meciul contra Simonei Halep, realizând un break rapid.

Simona Halep s-a enervat încă de la începutul meciului, la scorul de 0-2, asta după ce arbitrul nu s-a dus să verifice urma lăsată de minge. Carlos Ramos, căci despre el este vorba, nu a coborât din scaun, iar românca a strigat nervoasă la el. Reacția l-a făcut totuși pe arbitru să coboare.

Anei Konjuh  a ripostat și ea rapid la adresa reproșului Simonei. Când s-a dus să inspecteze urma și a văzut că în out, Carlos Ramos a râs ironic la adresa campionei României și i-a zis nemțoaicei: „Da, știu, e clar afară!”.

După acest moment tensionat, Simona Halep s-a adunat și a reușit să câștige confruntarea cu scorul de 6 – 4, 1 – 6, 6 – 1.

De menționat este faptul că portughezul Carlos Ramos este unul dintre cei mai importanți arbitri din circuitul profesionist. Cu toate acestea, el nu este străin de scandaluri. În 2018, în finala  US Open 2018, a fost acuzat de sexism de către Serena Williams. Carlos Ramos a sancționat-o pentru „coaching”. Ironie sau nu, în lojă era chiar actualul antrenor al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou.

„Adică nu o văd pe Halep jucând 5 ore pe zi”

Ion Țiriac a lansat o nouă teorie pentru problemele fizice cu care se confruntă Simona Halep în ultimii ani. Miliardarul român în vârstă de 83 de ani consideră că jucătoarea din Constanța s-a impus în circuitul WTA, în proporție covârșitoare, datorită talentului ei nativ.

Ion Țiriac a apreciat că Simona Halep nu a fost educată de când era copil să se antreneze din greu, ci ea s-a bazat doar pe calitățile sale din naștere. Din acest motiv, în viziunea fostului mare tenismen, jucătoarea ajunsă la 30 de ani nu este capabilă întotdeauna să își domine adversarele din punct de vedere fizic.

Poate Halep la 30 de ani? Absolut că poate! Poate să își schimbe Halep mentalitatea și felul de antrenament? Asta, mă îndoiesc ! Adică nu o văd pe Halep jucând 5 ore pe zi. Halep este un talent, înnăscut, extraordinar.

Halep, dacă a făcut o greșeală cu ea, a făcut la 14-15 ani. Atunci s-a făcut greșeala cu ea…ea nu și-a făcut un status, o educație, nu morală, ci fizică cu alea 3-4-5 ore pe zi.

Dacă o vezi pe Halep cu mingea, nu de fotbal, ci de tenis: pe cuvânt, jumătate din Divizia A nu fac cu mingea de tenis 200 de lovituri fără să cadă mingea jos”, a spus Ion Țiriac recent, la inaugurarea clădirii de birouri din centrul Bucureștiului care îi poartă numele.