CRONICĂ. Punct și de la capăt. Steaua evită înfrângerea în prelungiri și o ține pe FCSB 2 în umbra ei. Războiul dintre „templu” și „palat” continuă până la baraj

Cătălin Mureșanu / 13.03.2021, 17:27
CRONICĂ. Punct și de la capăt. Steaua evită înfrângerea în prelungiri și o ține pe FCSB 2 în umbra ei. Războiul dintre „templu” și „palat” continuă până la baraj

Steaua s-a scindat între „templu” și „palat”! Schismă? Nu! Divorț românesc. Cu avocați, martori, tămbălău și partaj. Unii au rămas în „templu”, cu stemă, culori și o mare parte din palmares. Au rămas și alții, dar la porțile „palatului”. Și orice am spune… sunt mai mulți. La partaj, „palatul” a primit, drept moștenire, poziția din Liga 1. Plus un ciot din palmares. Titluri și cupe de prin 2004. Însă la „palat”, pereții nu au loc de cupe. Sunt prea multe icoane.

Lângă „templul” nou și gol, pe terenul cinci, în seria patru din eșalonul trei, FCSB2 joacă cu Steaua e numai una. Așa sună prezentul în Ghencea! Oamenii fericiți au o memorie scurtă, însă multe amintiri. „Pleacă din Ghencea” răsună, încă, în timpanele Peluzei Sud. Între trup, suflet și culori, în amintirile peluzei, bântuie, încă, Becali. A fost alungat din loja „templului” și a rămas în jilțul său de la palat cu un loc călduț, mercantil, în Liga 1.

Steaua evită înfrângerea în prelungiri și o ține pe FCSB 2 în umbra ei

Și Pacionel ce fel de amintiri o avea? Fostă mare speranță la FCSB, azi titular la Steaua. De partea cealaltă, Simion a crescut în Ghencea și încearcă să se desăvârșească în Berceni. În discuția asta intră și Enceanu. Chiar și Oprița.

Și se zice că e derby. Steaua e lider invincibil, „satelitul cu mai multe colțuri” este pe poziția secundă, la două puncte în umbră. Se joacă pentru trei puncte. Și mult orgoliu. În tur s-a impus Steaua, la limită. La fel și în Instanță, acolo mult mai clar.

Steaua, ocazii și gol anulat în prima repriză

Steaua are prima mare ocazie. Răsdan are numărul lui Lăcătuș și centrează perfect din banda dreaptă, Chipirliu primește mingea în vârful gelului, reia cu fruntea dintr-o poziție ideală, însă balonul se duce la un deget pe lângă poartă. Imediat, gazdele trimit în plasă. Bărbulescu reia, din alunecare, o recentrare, însă centralul Baban le macetează bucuria roș-albaștrilor din Ghencea și anulează reușita. Fault în atac, joc periculos? Pentru așa ceva, Talpan deschide proces!

Steaua e mai rea, câștigă mijlocul terenului și e mult mai prezentă în jumătatea adversă. În miezul reprizei, Nsiah scapă, lateral dreapta, în careul lui FCSB, își face pașii având cadența unui tanc și sutează puternic. Puternic și imprecis. Peste. Rămâne 0-0, însă Vintilă trebuie să schimbe ceva. Lui, Gigi pare că i-a uitat numărul de telefon. Octavian Popescu, în rol de decar, încearcă să aranjeze fragmentele atacului pentru FCSB 2, oaspeții împing jocul mai spre bulevard, acțiunile se frâng în garda careului advers. Enceanu e aproape, și el, de gol. Târnovanu respinge de pe fruntea unui adeversar, mingea ajunge pe șiretul mijlocașului stelist, însă balonul se scurge, țopăind, prin fața porții. Și a fost ultimul zvâc al reprizei. Se schimbă porțile la scor alb.

Buziuc înscrie pentru FCSB 2 printr-o execuție de Liga 1 și deschide scorul în Ghencea

Partea secundă o găsește pe FCSB 2 mai curajoasă. Soiledis șutează de la distanță, însă Mușat se arcuiește și respinge de sub transversală. Au trecut 50 de minute și este prima oportunitate de a marca pentru oaspeți. La poarta cealaltă, Bărbulescu umblă cu pretenții, deviază cu rafinament, însă nu e destul pentru a înscrie. Și tot Steaua curtează golul. Chipirliu se află în poziție ideală, însă Nicola se poziționează perfect și blochează șutul pe care era ștampilată deschiderea scorului. Imediat, Niță de la FCSB 2 încearcă o centrare și mingea sparge toate rubinele ceasului de la mâna lui Adi Ilie. E henț, e penalty. E liga a treia. La fel și arbitrul. Nu se dă.

Sparge gheața Buziuc. Niță are o șarjă în careul lui Mușat și reușește, din banda terenului, o corespondență ideală cu voleul lui Buziuc. Reluare fermă, din prima, șiret de Liga 1 și… cine e pe primul loc? FCSB 2! Nedelcu vede al doilea galben și merge la cabine, iar Steaua trăiește finalul în superioritate.

CRONICĂ. Punct și de la capăt. Steaua evită înfrângerea în prelungiri și o ține pe FCSB 2 în umbra ei. Războiul dintre „templu” și „palat” continuă până la baraj
CRONICĂ. Punct și de la capăt. Steaua evită înfrângerea în prelungiri și o ține pe FCSB 2 în umbra ei. Războiul dintre „templu” și „palat” continuă până la baraj

Huiban egalează în prelungiri

În prelungiri, un corner aduce fericirea pentru Steaua. Călințaru execută perfect, Huiban se bagă, printr-un plonjon, cu freza sub balon, mingea gustă din transversală și intră în plasă. Finalul e în clocot, Oprița și Soiledis sunt eliminați, FCSB 2 are doi oameni mai puțin și secundele grele, însă finalul cade și imparte punctele. Steaua rămâne în fruntea seriei, FCSB 2 veghează, în continuare, la pohta lui Becali. Adevăratul război va avea loc în finala barajului. Acum s-a tras cu gloanțe oarbe.