CRONICĂ ULTRAS. Coregrafii, torțe, fumigene, mesaje ironice și incidente violente. „Nu vă mai alintați, voi Steaua nu o reprezentați!” vs. „Banii din donații, i-ați împărțit ca frații!” FOTO și VIDEO

Bădulescu Silvian 10.09.2022, 10:05
  • Dinamo 1948 – CSA Steaua a avut toate ingredientele unui derby: lume peste media ligii secunde la stadion, suporterii susținându-și echipele, culoare în peluze, coregrafii și mesaje. Din nefericire, în anumite momente, a ieșit la iveală și partea urâtă a fotbalului. Incidentele între suporteri sau între forțele de ordine și anumiți spectatori nu au lipsit;
  • Playsport.ro vă prezintă o cronică ultras a Eternului Derby din liga secundă. Înțepături, mesaje legate de ultraserie și două coregrafii întinse pe ambele peluze au completat tabloul din afara terenului;
  • Pe teren, „militarii” s-au impus și bifează prima victorie cu Dinamo de la reînființarea secției de fotbal, din 2017. Pe de altă parte, „câinii”, deși veniți după o victorie la limită, 1-0 la Chiajna, rămân în a doua jumătate a clasamentului după o partidă pe care au condus-o pentru aproximativ trei minute pe tabelă.

Coregrafii în ambele peluze

În momentul ieșirii echipelor pe gazon, ambele peluze, „Cătălin Hîldan Dinamo” și Sud Steaua, și-au prezentat coregrafiile.

„Militarii” au afișat mesajul „Cei care nu au trădat” și, sub formă de cartoane, „Sud”, pe tot inelul întâi al peluzei primite.

Ulterior, după câteva clipe, a început și spectacolul pirotehnic.

În sens opus, „câinii”, îndrumați de către Elias Bucurică, au afișat un mesaj simplu, folosindu-se de cartoane de culoare albă, roșie și neagră.

Bineînțeles, culoarea torțelor a fost și ea prezentă în nordul stadionului.

„Care derby? Nu vă mai alintați! Voi Steaua n-o reprezentați!”

Meciul a fost plin de mesaje ironice dintr-o parte în alta. Pentru câteva momente, și Peluza Sud Dinamo, situată la Tribuna 2, a avut mesaje adresate rivalilor de la Sud Steaua.

Ba chiar aceștia, înainte de începerea partidei, au dus o luptă, de la distanță, cu rivalii din Ghencea, dar și cu forțele de ordine.

Alb-roșiii au pornit cu mesajul „Care derby? Nu vă mai alintați! Voi Steaua n-o reprezentați!”

Dinamoviștii i-au înțepat pe steliști, de mai multe ori, pe seama statutului pe care-l are echipa.

Dar și pe baza faptului că, în trecut, FCSB și-a proclamat identitatea Stelei.

„Câinii” au ținut să reamintească faptul că echipa este susținută de Ministerul Apărării Naționale.

„Banii din donații, i-ați împărțit ca frații!”

Pe cealaltă parte, roș-albaștriii, de la inelul 1 sau 3, au aruncat mesaje către „câini”, ironizând situația financiară precară a clubului, dar și Programul DDB, tot mai contestat în ultimele luni.

Totodată, faptul că Dinamo a retrogradat, pentru prima oară în istorie, a ținut să fie reamintit de către steliști.

În acest moment, Dinamo ocupă locul 12, poziție de play-out în care, după încheierea sezonului regular, înseamnă lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Mai mult, suporterii Clubului Sportiv al Armatei Steaua au subliniat, printr-un mesaj afișat la al treilea inel, că și susținătorii formației din „Ștefan cel Mare” au parte din vina situației din prezent a clubului.

Identități puse la îndoială

Interesant este că, la un moment dat, ambele peluze rivale și-au ironizat adversarii pe baza identității.

În ceea ce-o privește pe Steaua, este cunoscut procesul cu FCSB, vicecampioana țării.

Totuși, în „Ștefan cel Mare”, în sezonul 2022-2023, există trei formații cu numele Dinamo. Toate trei sunt din București și fiecare evoluează într-o ligă diferită.

Astfel, avem Dinamo 1948 (Liga a 2-a), CS Dinamo (Liga a 3-a) și ACS FC Dinamo București (Liga a 4-a).

Mai mult, formația din al patrulea eșalon, controlată de Nicolae Badea, este cea care împrumută pe SC Dinamo 1948. Mai mult, fostul președinte al Consiliului de Administrație din „Groapă”, prin această societate, deține 7% din echipa de ligă secundă.

Partea urâtă a fotbalului

Spectacolul din tribună a rămas. Este prezent în imagini, foto sau video, în memoria celor care au fost la meci, dar și prin postări pe social media. Totuși, din nefericire, o astfel de partidă a însemnat și o luptă, la propriu, cu pumni sau diverse obiecte.

Astfel, înainte ca echipele să iasă pe gazon, Sud Dinamo și Sud Steaua s-au luptat, de la distanță. Fiecare parte a aruncat cu torțe una în cealaltă. Forțele de ordine, atât jandarmii, cât și stewarzii, au avut de furcă cu cele două părți.

Mai mult, la pauza meciului au existat ciocniri violente între forțele de ordine, nevoite să folosească gazul, și suporterii Stelei.

Imaginile foto și video par dintr-un scenariu apocaliptic.

În interiorul stadionului, steliștii s-au folosit de orice obiect pentru a ataca jandarmii.

Aceștia au aruncat cu bucăți de scaune, extinctoare și tot ce au avut la-ndemână.

Sursă foto: Dinamo București.

Urmăriți Playsport.ro și pe