CSA Steaua, subiect de scandal în Liga 2: „Deja este o problemă! Haideți să oprim această situație!” EXCLUSIV VIDEO

Robert Zanfir 30.09.2022, 19:39
CSA Steaua, subiect de scandal în Liga 2: „Deja este o problemă! Haideți să oprim această situație!” EXCLUSIV VIDEO

Cristi Pustai a declarat la Playsport Live că prezența celor de la CSA Steaua în playoff-ul Ligii 2 ar trebui interzisă, din moment ce echipa lui Daniel Oprița nu are drept de promovare. În sezonul trecut, „militarii” s-au calificat în play-off, dar nu s-au putut bate pentru promovare din cauza regulamentului care interzice unui club de drept public să joace pe prima scenă a fotbalului românesc.

Este iar haos în Liga 2. Pe lângă CSA Steaua, care nu are drept de promovare din cauza statutului clubului, mai multe echipe au interzis în Superliga. Astfel, mini-campionatul din play-off ar putea avea de suferit. Cristi Pustai chiar glumește și spune că și-ar dori să cadă cu cel puțin două astfel de echipe în campionatul pentru promovare.

CSA Steaua, subiect de scandal în Liga 2

CSA Steaua, CSC Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare sunt echipele din Liga 2 care nu vor avea dreptul de a promova în acest sezon.

„Eu am spus și anul trecut. În momentul asta aș spune chiar este timpul să se ia o decizie. A trecut un campionat, nu am absolut nimic cu echipa CSA Steaua. Din contra!

Dar o echipă care participă în competiție nu are dreptul să promoveze. Eu aici nu înțeleg de ce, dar dacă nu are voie să promoveze, nu are ce să caute în play-off. Trebuie să joace în play-out, indiferent cate puncte faci, pentru că poate influența acea promovare. Pentru că ea nu are dreptul.

Aș dori, fără să fiu prea ironic, ca Buzăul să se regăsească în play-off. De acolo să facă parte cel puțin patru echipe fară drept de promovare”, a declarat Cristi Pustai la Playsport Live.

„CSA Steaua trebuie să se bată la evitarea retrogradării”

„Nu sunt eu în măsură să analizez acest lucru, dar vă spun că o echipa care nu are drept de promovare nu are ce să caute în grupa promovării. Nu văd normal să nu aibă drept de promovare, dar dacă nu are, atunci nu are ce să caute în grupa unde se stabilesc echipele care promovează. Din start, din vară, echipei repective trebuie să i se spună că dacă nu poate promova, trebuie să se bată în play-out, la evitarea retrogradării.

Din punctul meu de vedere este simplu. Nu înțeleg de ce nu poate promova, dar dacă tot nu poate promova, nu are ce să caute într-o grupă a promovării.

Nu știu care ar fi demersul legal. A trecut un an, să zicem că nu am pus în balanță situația asta. Din păcate, de data asta sunt cinci echipe. Dacă anul trecut a fost una sau două, nu știu câte au fost, anul asta hai încearcă să stabilești de la început niște reguli ale jocului.

CSA a ajuns în play-off și chiar a ajuns să fie în măsură să joace acel meci de baraj, totuși regulamentul să îi interzică. Atunci, haideți să oprim această situație. Dar dacă sunt două echipe, deja este o problemă. În primul rând, motivăm că vrem să avem spectacol. Păi, ce spectacol să avem?”, a mai spus antrenorul Gloriei Buzău la Playsport Live.

Primul obiectiv ar fi să prindem play-off-ul. Apoi, vedem. Sperăm să fim acolo,
Cristi Pustai, la Playsport Live.