CSM București, eșec la primul meci din Liga Campionilor. „Tigroaicele” au pierdut dramatic

Bordei Radu / 12.09.2021, 17:59
CSM București, eșec la primul meci din Liga Campionilor. „Tigroaicele” au pierdut dramatic

CSM  București nu a avut parte de un debut liniștit în Liga Campionilor. Ca în fiecare an, bucureștencele țintesc măcar prezența în Final Four și au întâlnit o potențială rivală, pentru acea poziție. Danezele de la Team Esbjerg sunt văzute ca una din echipele valoroase ale competiției.

Așa că, pentru CSM, startul nu avea cum să fie unul ușor, în Danemarca. Totuși, Neagu și compania au fost la un pas de victorie. Ultimele două minute le-au fost fatale „tigroaicelor”, care au cedat cu scorul de 22-21.

Finalul de infarct care a costat pe CSM. Cum au pierdut „tigroaicele” meciul din Danemarca

CSM s-a deplasat în Danemarca fără una din cele mai bune jucătoare, olandeza Martine Smeets. Aceasta este accidentată, iar CSM nu a găsit o soluție pe măsură. Chiar și așa, meciul a fost unul echilibrat, ambele formații au condus pe rând, dar niciuna nu s-a desprins pe tabelă. Echipa din Capitala României avea un avantaj moral față de nordice, pe care le-a învins de 3 ori, în ultimele 4 partide.

De data aceasta șansa nu a mai fost de partea echipei antrenate de Adi Vasile. Cele două formații au mers cap la cap, chiar dacă la pauză, Esbjerg conducea cu 13-10. CSM a jucat mai bine în repriza secundă, când inițiativa a aparținut mai mult oaspetelor. Mai ales Carmen Martin a impresionat și contribuția ei a fost decisivă pentru ca CSM să întoarcă scorul.

Când mai erau 5 minute de disputat, CSM conducea chiar cu 3 goluri victoria era asigurată. A urmat un reviriment al gazdelor care au reușit să egaleze. Adi Vasile nu a reușit să își monteze jucătoarele și dezastrul s-a produs, când mai erau 5 secunde. Danezele au amrcat golul victoriei.

CSM, doar a 7-a favorită la câștigarea trofeului. „Timpul nu mai are răbdare”

Bucureștencele nu mai sunt văzute printre echipele tari ale continentului, în ciuda unui lot care le conține pe Cristina Neagu, Carmen Martin sau Martine Smeets. Cu toate acestea, CSM nu a mai ajuns în Final Four din 2018, iar alte echipe s-au întărit considerabil.

CSM București e cotată de forul continental abia cu a șaptea șansă la titlu, fiind devansată de Gyor, Vipers Kristiansand, ȚSKA Moscova, Rostov, FTC Budapesta, dar și Krim Ljubljana.

Căpitanul Cristina Neagu speră, totuși, să cucerească trofeul Ligii Campionilor și cu o echipă românească.

Eu cred că CSM Bucureşti a avut o echipă bună în fiecare an şi este o formaţie care trebuie luată în seamă în Liga Campionilor. Cred că şi celelalte adversare ne consideră periculoase. Cu toate acestea, trebuie să și demonstrăm pentru că timpul nu mai are răbdare cu noi, a declarat Cristina Neagu