Cristina Neagu a vorbit despre retragere. A decis ce va face în viitorul apropiat

Giosanu Catinca / 01.09.2021, 17:51
Cristina Neagu a vorbit despre retragere. A decis ce va face în viitorul apropiat

Cea mai bună handbalistă română din ultimii ani, Cristina Neagu, a dezvăluit ce va face atunci când se va retrage din handbalul feminin. Cât mai vrea să joace handbalista și ce are de gând să facă după retragere?

Cristina Neagu se gândește la momentul retragerii

Cristina Neagu, care nu va participa la nicio acţiune a României din acest an, va reveni la lot în 2022, deoarece își doreşte foarte tare să participe cu echipa națională la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Totuși, ea nu va mai juca prea mult. Marea sportivă se gândește deja la retragere.

Ajunsă la vârsta de 33 de ani, Cristina Neagu se apropie de finalul carierei. Sportiva româncă este conștientă de toate aceste lucruri. De altfel, handbalista a dezvăluit cu ce ar dori să se ocupe după retragere.

Nicio femeie, în primul rând nicio femeie, nu handbalistă, nicio femeie nu ar trebui să accepte să fie tratată aşa. Nu vreau să comentez foarte mult pentru că nu vreau să intru în polemici cu domnul Tadici. Cred că trebuie să existe respect şi mai ales respect faţă de o femeie.

De aia nici nu o să mai joc foarte mulţi ani, pentru că vreau sa îmi întemeiez o familie. Antrenorare pot fi şi dacă am câţiva copii. N-ar fi nicio problemă. Nu aş mai juca, dar antrenoare pot să fiu.”, a declarat Cristina Neagu, la evenimentul de prezentare a lotului echipei CSM Bucureşti pentru noul sezon.

Gheorghe Tadici, un antrenor controversat

Afirmațiile handbalistei de 33 de ani vin după derapajul suburban pe care antrenorul Gheorghe Tadici l-a avut la adresa elevelor sale la meciul cu CS Rapid din finala mică a Cupei României.

Tadici este un antrenor recunoscut pentru ieșirile reprobabile pe care le are la adresa propriilor eleve. De-a lungul timpului, a fost surprins de mai multe ori aruncând cuvinte scandaloase și umilind jucătoare aflate la început de carieră.

Un astfel de episod a avut loc în ianuarie 2020, când Tadici și-a umilit una dintre jucătoare, pe Dana Abed Kader, născută la jumătatea anilor ’90 în Siria, dar stabilită de multă vreme aici, în România. S-a întâmplat în timpul unui time-out la meciul CSM București – Zalău.

În loc să vorbești, ar trebui să începi să joci pentru echipă!”, a spus Tadici la vremea respectivă.