CTP a identificat trei aspecte în favoarea Simonei Halep: „Am impresia că trăiesc într-un film al absurdului”

Robert Zanfir 21.10.2022, 19:54
CTP a identificat trei aspecte în favoarea Simonei Halep: „Am impresia că trăiesc într-un film al absurdului”

Cristian Tudor Popescu este convins că Simona Halep (31 de ani) nu s-a dopat intenționat. Jurnalistul își argumentează opinia și dezvăluie trei aspecte care vin în favoarea româncei.

Simona Halep a ascuns rezultatul testului doping de la US Open. Directorul general al Agenției Naționale Anti-Doping din România, Gabriela Andreiașu, a dezvăluit că atât sportiva, cât și Federația Internațioanală de Tenis și ANAD, știau rezultatul de mai multe zile. Și proba B o incriminează pe jucătoarea din Constanța. În exclusivitate pentru Playsport, Ilie Năstase spune că dacă Simona ar fi fost dintr-o țară importantă, totul ar fi fost „mușamalizat”.

CTP a identificat trei aspecte în favoarea Simonei Halep

Unul dintre cei care îi iau apărarea Simonei Halep este Cristian Tudor Popescu. Reputatul jurnalist este convins că fostul număr 1 mondial nu avea niciun motiv să apeleze la o substanță precum Roxadustat.

„Am impresia că trăiesc într-un film al absurdului. Sunt trei aspecte pe care vreau să le detaliez.

M-am uitat și eu ce reprezintă acea substanță. Se administrează bolnavilor cu probleme la rinichi, în stare gravă. Reacțiile adverse sunt îngrozitoare: hipertensiune pulmonară, poți să faci cheaguri din cauza ei, hiperpotasemie, vertij. Ți se poate face rău de la acest medicament, nu ai niciun motiv pentru care să îl iei.

În plus, am citit că există o comisie internațională, care face un studiu special pentru ca substanța să fie retrasă de la administrare chiar și bolnavilor pentru că este prea nocivă”, a declarat CTP pentru ProSport.

CTP: „Nu e logic!”

Jurnalistul crede că substanța cu care a fost descoperită Halep nu o ajută din punct de vedere sportiv. Dimpotrivă, aceasta are efecte adverse importante.

„În al doilea rând, Simona Halep nu a avut niciodată probleme cu anduranța. Ea este prin excelență o maratonistă a acestui sport. De ce să iei ceva în plus pentru asta? Nu e logic. Ea are alte probleme, cu spatele, cu acel genunchi care s-a «stricat», cu acea ruptură musculară, dar alea nu se rezolvă prin acea substanță.

Și mai este un lucru pe care vreau să îl subliniez. Dacă am alinia toți jucătorii și jucătoarele de tenis din lume, i-aș împărți în două categorii dacă m-ai întreba despre care cred că ar fi în stare să se dopeze. Despre unii aș zice că nu aș comenta, iar despre alții, foarte puțini, aș spune că sunt convins că nu ar face asta niciodată. Din acest grup, al doilea, face parte și Simona Halep.

Nu cred că e posibil ca ea să ia, intenționat, o astfel de substanță”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Nu vă pot spune nimic, fiindcă nu cunosc detalii. Doar Simona poate răspunde! Pe de altă parte, dacă Simona Halep era americancă, nu se publică nimic. Absolut nimic.

Știu din surse apropiate tenisului mondial cazurile a două sportive despre care nu s-a scris niciodată nimic pe tema asta, deși ar fi fost în situațiii similare.

Dacă numele lor ar fi apărut în presă, sponsorul sau sponsorii din tenis ar fi plecat acasă a doua zi!”,
Ilie Năstase pentru Playsport.

Urmăriți Playsport.ro și pe