CTP îl atacă iar pe Ion Țiriac: ”I-am mirosit ciorapii în vestiar, dar asta nu pot să-i iert!”. Ce l-a supărat atât de rău pe ”Crucișătorul presei românești”

Mihai Cheles / 18.03.2021, 11:35
CTP îl atacă iar pe Ion Țiriac: ”I-am mirosit ciorapii în vestiar, dar asta nu pot să-i iert!”. Ce l-a supărat atât de rău pe ”Crucișătorul presei românești”

CTP îl atacă iar pe Ion Țiriac! Nu vede logica declarațiilor și gesturilor făcute de fostul mare jucător de tenis, din ultimul timp.

CTP îl atacă iar pe Ion Țiriac: ”I-am mirosit ciorapii în vestiar, dar asta nu pot să-i iert!”. Ce l-a supărat atât de rău pe ”Crucișătorul presei românești”

Cristian Tudor Popescu, cunoscut drept și CTP, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști ai României. Capacitatea sa de analiză acoperă o multitudine de ramuri. Una dintre acestea, poate și cea mai plăcută lui, este sportul.

Îl cunoaște foarte bine pe Ion Țiriac, încă de pe vremea când îi era copil de mingii, la istoricele meciuri ale echipe naționale de Cupa Davis. Acolo unde Ion Țiriac a scris istorie pentru România, alături de Ilie Năstase.

CTP: „Țiriac a fost idolul meu pentru capacitatea de luptă formidabilă”

CTP a recunoscut că are o admirație incomensurabilă pentru sportivul Ion Țiriac, însă nu mai rezonează deloc cu omul Ion Țiriac. Mai ales în ultima perioadă, când declarațiile sale au devenit din ce în ce mai controversate. De aici și criticile aduse omului de afaceri, menite să-l aducă pe drumul cel bun. Fără prea mari reușite.

S-a întâmplat pentru că domnul Țiriac a făcut niște declarații. A făcut niște gesturi cu care eu n-am putut să fiu de acord! N-am putut să fiu de acord! Prima astfel de confruntare a fost legată de atitudinea dânsului față de DNA. Spunea că se îngrozesc oamenii de afaceri de la Bruxelles, sau pe unde mergea în Europa, că în România ia DNA-ul pe toată lumea și nu se mai pot face afaceri. Ei, na! Asta nu mi-a plăcut și mi-a fost foarte greu să iau atitudine și să scriu. Am scris și mi-am spus poziția.

Credeți-mă că eu am fost copilul lui de mingi! În 1972 i-am mirosit ciorapii în vestiar. Am trăit cu el meciul cu Smith, meciul cu Gorman. Atunci a fost idolul meu! Mai mult decât Năstase. Țiriac a fost idolul meu pentru capacitatea de luptă formidabilă. Pentru mobilizarea mentală, dârzenie, ceva supraomenesc. Putea să câștige și a câștigat meciuri unde adversarii erau mai valoroși. A câștigat pe această determinare formidabilă, i-a declarat CTP, lui Ovidiu Ioanițoaia, la GSP.ro.

CTP: „Djokovic trimite mingea în arbitru, femeia cade, dar nu trebuie eliminat? Așa gândim?”

De asemenea, CTP a reamintit și de intervențiile total inoportune ale lui Ion Țiriac în lumea tenisului. Percepțiile sale, considerate greșite de jurnalist, i-au lăsat un gust extrem de amar.

Apoi a venit cu alte declarații. Că Djokovici nu trebuia eliminat de la US Open că se pierd bani! Deci Djokovici trimite mingea aia în arbitru, în femeia aia care cade, este eliminat corect de organizatori, și vine domnul Țiriac și spune că nu trebuia eliminat, că în felul ăsta turneul pierde mult. Așa gândim? Dar nu poți să spui că nu trebuia eliminat! Pentru că e Djokovici nu-l elimini?

Dar dacă era un jucător care n-aducea bani și vizibilitate turneului, p-ăla îl elimini? Îmi puteți explica de ce-a sărit din baie domnul Țiriac? L-a întrebat cineva? Cum poți să spui asta?! Despre un jucător sau jucătoare că n-ar trebui să mai intre pe teren că are o vârstă. Și, mai grav, și o greutate! Cum poți să spui așa ceva? Ce treabă ai tu cu vârsta și cu greutatea ei?!, a completat CTP.