Cu ce rămâne Alexandru Dedu, după eșecul surprinzător de la alegerile pentru FRH: „Nu mă așteptam la asta!”

Robert Zanfir / 28.04.2022, 21:12
Cu ce rămâne Alexandru Dedu, după eșecul surprinzător de la alegerile pentru FRH: „Nu mă așteptam la asta!”

Alexandru Dedu (50 de ani) a pierdut alegerile de la Federația Română de Handbal, care au avut loc joi, în București. Fostul președinte a dezvăluit cu ce rămâne după cele două mandate în fruntea handabului românesc.

Handbalul românesc are parte de o schimbare pe câte de neașteptată, pe atât de surprinzătoare. Alexandru Dedu a fost învins în încercarea de a pune mâna pe al treilea mandat la FRH. Constantin Din este noul număr 1 din handbalul românesc. Alegerile nu au fost scutite de episoade specific romînești. Legendele Gaţu, Voina, Oţelea sau Birtalan nu au fost primite în sala în care a avut loc Adunarea Genereală.

Alexandru Dedu, surprins de rezultatul de la alegerile pentru FRH

În funcție din 2014, Alexandru Dedu a pierdut alegerile pentru al treilea mandat în fruntea handbalului. Fostul jucător al naționalei a fost învins în turul 2, de Constantin Din.

Fostul arbitru a obţinut 157 de voturi în turul doi, în timp ce Alexandru Dedu s-a mulțumit cu doar 66. Ceilalaţi doi candidaţi, Bogdan Voina şi Maximilian Gavrilă, au obţinut 48, respectiv un vot în primul tur, din cele 223 validate.

„Nu mă aşteptam la un asemenea rezultat. Cred că în momentul ăsta e multă uşurare. Federaţia Română de Handbal e o federaţie grea şi te consumă.

(…) Preşedintele pleacă cu un handicap, pentru că federaţia merge în continuare. Acum, avem loturi în pregătire, avem lucruri importante de făcut.

Am vorbit cu domnul Din şi i-am spus că luni, la ora 11.00, o să începem procesul de tranziţie, îi voi sta la dispoziţie cu absolut toate întrebările, fiindcă handbalul e mai presus de Dedu sau de Din.

Deciziile pe care le-am luat, conform programului meu, au fost la limita suportabilităţii sistemului. Sper ca Din să vadă drumul pe care am dus eu handbalul şi să meargă pe aceeaşi traiectorie.

Alegerile de la handbal au fost subiectul 1, uitaţi câte camere sunt aici şi e un mare compliment, pe care mi-l fac singur. Sper ca handbalul să rămână al doilea cel mai văzut sport din România”, a declarat Alexandru Dedu.

Acuzații dure înaintea alegerilor de la Federația de Handbal

Radu Voia a lansat acuzații dure înaintea alegerilor de la Federația Română de Handbal. Fostul mare handbalist și selecționer al naționalelor României susține că mai mulți oameni care urmau să voteze la acest tur de scrutin au fost înlocuiți pe ultima sută de metri de oameni care nu ar avea căderea morală să facă acest lucru.

„Oamenii de handbal din teritoriu anunță că au fost schimbați, au primit ordin să meargă profesorul de religie, de pshiologie sau cel de la rugby. Ăla care nu e de la handbal vine cu dedicația clară, nu e prima dată când se întâmplă, dar la români merge.

V-ați gândit vreodată că fostele glorii nu o să aibă dreptul să ia cuvântul? N-avem nici dreptul să participăm în sală.

Păi dacă lucrurile sunt așa de albe și curate cum se laudă actuala conducere, de ce le e frică de niște oameni în vârstă, care întâmplător au făcut și ei un pic de handbal? De ce frica asta? Asta numai din cauza fricii”, a spus Radu Voina la Radio Sport Total FM.