Cu cine se va duela Simona Halep în optimi la Washington. Românca are prima șansă

Robert Zanfir / 02.08.2022, 23:19
Cu cine se va duela Simona Halep în optimi la Washington. Românca are prima șansă

Simona Halep (30 de ani, 16 WTA) va juca în optimile de la Washington cu Anna Kalinskaya (23 de ani, 71 WTA). Meciul este programat miercuri, 3 august, la o oră ce urmează a fi anunțată.

Singura româncă de pe tabloul de la Washington, Siomona Halep continuă cursa în turneul pentru care a luptat și în 2017. Fostul număr 1 mondial a trecut în primul tur de Cristina Bucșa (24 de ani, 123 WTA). Partida cu jucătoarea din Spania născută la Chișinău nu a fost deloc una ușoară. Halep s-a impus cu 6-3, 7-5.

Simona Halep o întâlnește pe Anna Kalinskaya în optimi la Washington

În optimile turneului WTA, Halep va da peste fosta iubită a lui Nick Kyrgios. Este singura „performanță” a rusoaicei, care nu se mândrește cu niciun titlul WTA. Mai mult, Kalinskaya nu a trecut niciodată de turul 2 într-un turneu de Grand Slam, deși așteptările din perioada junioratului au fost foarte mari.

  • Anna Kalinskaya a ajuns în optimile de la Washington după ce a trecut de Madison Brengle, scor 6-0, 6-3. Simona Halep și Kalinskaya nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit, până acum.

Dacă va trece de Anna Kalinskaya, Halep poate da în sferturi peste învingătoarea dintre Kaia Kanepi, favorita 6 a turneului, şi Lin Zhu. Jessica Pegula sau Andreea Petkovic și Emma Răducanu sau Victoria Azarenka sunt alte adversare care o așteaptă pe Simona Halep în drumul spre trofeu.

Anna Kalinskaya – adversara Simonei Halep la Washington

Simona Halep a răbufnit la Washington și a spus adevărul: „El m-a părăsit. Să fie clar”

Simona Halep a ținut să reîntărească relația pe care o are cu Patrick Mouratoglou. Românca a spus în SUA că francezul are autoritate deplină în programul ei de pregătire. Chestionată despre despărțirea de Darren Cahill, constănțeanca a dezvăluit că australianul este cel care a rupt colaborarea.

Nu vreau să îi compar, sunt foarte diferiți. Chiar nu am cum să fac asta. Dar ca să lămurim situația, Darren m-a părăsit anul trecut în spetembrie, nu eu am luat decizia. Dar mă bucur că pot lucra cu Patrick, are o energie foarte bună. Mă bucur că pot lucra cu astfel de oameni.

Totul este Mouratoglou acum. Echipa este 100% el. Tot ceea ce se întâmplă în jurul meu, este vorba despre academia lui și despre el însuși. Am crezut că voi termina cu tenisul la 30 de ani, dar acum am început ceva frumos și ceva nou. Totul este complet nou. Așa că mă voi bucura, a spus Simona Halep.