Cu cine și când joacă Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, finala de la Strasbourg

Gabriel Peneș / 28.05.2021, 20:55

Cu cine și când joacă Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, finala de la Strasbourg. Românca traversează o perioadă excelentă. Jucătoarea din Târgoviște a ajuns în ultimul act al turneului din Franța, după ce și-a adjudecat titlul la Istanbul. În calea celui de-al 3-lea trofeu WTA din carieră ăi va sta o sportivă din Cehia, ocupanta locului 38 mondial.

Cu cine și când joacă Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, finala de la Strasbourg

Sezon de excepție pentru jucătoarea de pe locul 61 WTA. Cu cine și când joacă Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, finala de la Strasbourg. Sportiva de 31 de ani trăiește „o a doua tinerețe” în acest sezon. Sorana ajunsese, acum 8 ani, pe locul 23 WTA. Considerată mai talentată decât Simona Halep, jucătoarea din Târgoviște n-a reușit să facă saltul spre Top 10. Lipsa de constanță, lipsa rezultatelor mari de la turneele importante au dus-o pe Sori spre „liga a 2-a” a clasamentului mondial. Acum, însă, ea a redescoperit parcă bucuria de a juca și și-a descătușat din nou, talentul inițial

În luna aprilie a reușit să se impună la Istanbul, după 13 ani de la primul turneu WTA câștigat. Din păcate, a urmat o accidentare în turneul de la Madrid, însă iubita lui Ion Ion Țiriac s-a recuperat rapid și a luat startul la competiția din orașul francez unde se află și sediul Parlamentului European. Iar la Strasbourg ea a făcut, iarăși, furori. Mai întâi a învins-o pe marea Venus Williams, cu 6-1, 2-6, 6-1. Chiar dacă e pe final de carieră, sora Serenei rămâne una dintre cele mai importante jucătoare a ultimilor decenii, cu turnee de Grand Slam câștigate, dintre care 5 doar la Wimbledon.

Cu cine și când joacă Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, finala de la Strasbourg
Cu cine și când joacă Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, finala de la Strasbourg

Ultimul act are loc sâmbătă, iar duminică joacă la Roland Garrros

Apoi, Sorana a defilat în fața chinezoaicei Shuai Zhang, căreia i-a administrat un sec 6-2, 6-1. În sferturi a beneficiat, e drept, de retragerea canadiencei cu origini române, Bianca Andreescu. În semifinală, în schimb, a avut parte de un meci teribil, contra polonezei Magda Linette (48 WTA). A învins-o în 3 seturi,  3 seturi, scor 3-6, 6-4, 6-2, după mai bine de două ore de joc. În ultimul act al competiției, ea o va înfrunta pe cehoaica Barbora Krejcikova (25 de ani, 38 WTA), care a trecut de germanca Jule Niemeier, scor 5-7, 6-3, 6-4.

Finala este programată pentru sâmbătă, 29 mai, după cum au anunțat organizatorii. Deși încă nu a fost fixată ora de începere, cel mai probabil aceasta va fi în jurul orei 16.00. Este prima oară în carieră când Sorana Cîrstea joacă două finale într-un sezon. În total, va fi cea de-a 6-a finală din palmaresul româncei. Interesant este că a doua zi, duminică, 30 mai, Sorana va fi prezentă pe terenurile de joc de la Roland Garros. Ea o va înfrunta în turul I al turneului de Grand Slam pe britanica Johanna Konta (20 WTA).