Cu Drăgușin în primul 11, Juventus s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei fără emoții. Cum a evoluat românul

Radu Bordei 28.01.2021, 11:06
Cu Drăgușin în primul 11, Juventus s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei fără emoții. Cum a evoluat românul

Drăgușin a fost titular iar Juventus s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei fără emoții. Dacă pentru Ciprian Tătărușanu, parcursul în Cupa Italiei s-a oprit în sferturi, Drăgușin continuă cursa pentru trofeu. Iar Cupa este o competiție importantă pentru tânărul fundaș român. Acesta profită de șansele oferite de Andrea Pirlo pentru a prinde cât mai multe minute și a le arăta torinezilor că se pot baza pe el.

Drăgușin și Juventus n-au avut o misiune dificilă în sferturile competiției. „Bătrâna Doamnă” a trecut fără probleme de SPAL. Pentru Drăgușin urmează un test mult mai dificil în semifinalele competiției, când vine Derby de Italia, contra Inter.

Drăgușin a fost titular iar Juventus s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei fără emoții

Fundașul român a fost folosit pe un post inedit de Pirlo, de apărător dreapta. Managerul italian a experimentat cu mai multe formule, iar în centrul defensivei l-a folosit pe Demiral. Pirlo n-a avut, oricum nicio emoție, pentru că atacanții și-au făcut treaba. La pauză era 2-0, după ce Morata a deschis scorul din penalty și tânărul Frabotta a majorat diferența. Torinezii au continuat să domine și partea secundă, când au mai înscris de alte două ori.

Vedetele transferate vara trecută, Kulusevski și Chiesa, au stabilit scorul final, 4 la 0 pentru Juventus. Campioana se pregătește de duelul cu Inter, în timp ce în cealaltă semifinală, Atalanta va juca contra câștigătoarei dintre Napoli și Spezia.

Radu Drăgușin a avut o prestație sigură în meciul cu Spal

Drăgușin a fost lăudat de presa italiană

Prestația fundașului român a fost una sigură, chiar dacă nu s-a remarcat. Totuși, ziariștii au notat că nu a fost folosit pe postul său, dar și așa s-a adaptat repede. „A fost dur și matur. Deși este foarte tânăr, și-a făcut viața ușoară cu o evoluție sigură. S-a văzut că locul lui este în centru, nu este fundaș lateral, dar nici nu a greșit” au analizat jurnaliștii italieni.

Drăgușin a fost notat cu 6, ceea ce înseamnă că a jucat sigur și nu s-a complicat. În plus românul a fost integralist, un semn bun în ceea ce privește planurile lui Pirlo pentru el.

Va avea un salariu mult mai mare

În ciuda speculațiilor și a echipelor interesate de serviciile lui, viitorul lui Drăgușin va fi tot la Torino. Presa din peninsulă este convinsă că noua înțelegere va fi semnată în curând. Fundașul va rămâne până în 2025 în tricoul bianconerro. Ultimele detalii vor fi stabilite iar jucătorul român ar urma să primească și un salariu mărit. Ar putea ajunge să câștige 1 milion de euro pe sezon.

Urmăriți Playsport.ro și pe