Cu Rapid nu e de glumit. Giuleștenii nu au stat cu mâinile în sân și au luat o decizie radicală

Olteanu Ștefan 05.10.2022, 20:59
Cu Rapid nu e de glumit. Giuleștenii nu au stat cu mâinile în sân și au luat o decizie radicală

Rapid nu poate trece peste înfrângerea supărătoare pe care a încasat-o în runda precedentă a Superligii, scor 1-2 pe terenul Chindiei Târgoviște. Giuleștenii au găsit vinovatul pentru acest rezultat în persoana lui Lucian Rusandu, arbitrul care a fluierat de la centru duelul menționat.

Rapid a făcut o plângere oficială pe numele arbitrului Lucian Rusandu. Giuleștenii au răbufnit prin vocea președintelui Daniel Niculae

Rapid nu se mai poate mândri cu statutul de lider în Superliga, după ce în runda precedentă a încasat a 4-a înfrângere a sezonului, scor 1-2 în deplasare cu Chindia Târgoviște, iar giuleștenii se consideră nedreptățiți.

Vinovatul pentru acest ultim rezultat negativ a fost găsit în persoana arbitrului Lucian Rusandu. În minutul 19 al disputei Chindia – Rapid, „centralul” a anulat un gol al giuleștenilor, cu ajutorul VAR, pe motiv de offside. Reluările l-au contrazis, însă, pe Lucian Rusandu, iar Ion Crăciunescu nu a înțeles cum a putut arbitrul să ia o asemenea decizie.

De departe, cei mai supărați au fost rapidiștii. Pagina de Wikipedia a lui Lucian Rusandu a fost modificată de suporterii echipei giuleștene, care l-au descris pe „central” ca fiind „cel mai hoș arbitru, delegat să facă prăpăd unde trebuie”.

De asemenea, patronul Victor Angelescu a transmis că nu mai vrea să îl vadă pe arbitrul Rusandu la meciurile Rapidului. La doar o zi distanță, se pare că în acest sens a fost făcut și un demers oficial.

Președintele Daniel Niculae a trimis o scrisoare oficială către CCA, în care îi cere lui Kyros Vassaras ca Lucian Rusandu să nu mai fie delegat la meciurile echipei Rapid:

„Domnule Vassaras, din poziția de Președinte al FC Rapid București țin să trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care este tratată echipa noastră de către arbitri, pe parcursul meciurilor de fotbal”, așa a început Daniel Niculae scrisoarea trimisă către președintele CCA.

„Nu e vorba de valoare, ci chiar de rea intenție”

În continuare, președintele Rapidului a pus punctul pe „i” și a îndreptat atacul în direcția lui Lucian Rusandu:

„În dorința de a păstra o relație corectă cu judecătorii de pe dreptunghiul verde’ ne-am ferit de polemici, considerând că și arbitrii sunt oameni, iar omul este supus greșelii.

Mai mult, odată cu intrarea în fotbalul modern, după introducerea sistemului VAR, aveam convingerea că judecățile din arbitraj vor deveni o simplă formalitate. Cu toate acestea, am constatat cu surprindere că, deși n-ar trebui, arbitrii reușesc să iasă în evidență.

Întâmplător sau nu, în ultimele trei meciuri din campionat, Rapid a beneficiat de un arbitraj extrem de slab, iar ultimile două (cu CS Mioveni și AFC Chindia Târgoviște) au avut același numitor comun, în persoana domnului Lucian Rusandu.

Prin deciziile sale total eronate, concluzie trasă de foști mari arbitri și de analiști sportivi, respectivul arbitru a anulat două goluri cât se poate de clare, atât de pe teren, cât și din camera VAR, goluri care la un moment dat pot conta în configurarea clasamentului.

Fără să scuzăm evoluția neconvingătoare a echipei noastre din ultimul meci, considerăm că rezultatul final nu ar fi trebuit să fie alterat de către deciziile cel puțin bizare luate de arbitrul Rusandu, toate împotriva Rapidului.

Toate acestea ne fac să ne temem că este posibil să nu mai fie vorba doar de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenție. În actualul context, în numele clubului nostru vă adresez rugămintea ca, în viitor, drumurile Rapidului și ale arbitrului Lucian Rusandu să nu se mai intersecteze în peisajul fotbalistic românesc”, a mai comunicat Daniel Niculae.

Se cer explicații pentru ultimele greșeli ale lui Lucian Rusandu

În încheiere, Daniel Niculae a spus că așteaptă, pe lângă luarea unor măsuri împotriva „centralului”, o serie de explicații cu privire la ultimele gafe comise de acesta în duelurile în care a fost implicată Rapid.

„Totodată, așteptăm niște explicații vizavi de prestația respectivului arbitru. Să nu uităm că fotbalul este pentru suporteri, iar rezultatele trebuie să fie stabilite doar de către cele două echipe prezente pe teren în postura de adversare în competiția sportivă.În speranța primirii unui răspuns cât mai rapid din partea dumneavoastră, vă asigurăm de toată stima și prețuirea noastră.

Daniel Niculae, președinte FC Rapid București”.

Urmăriți Playsport.ro și pe