Cui i-a mulțumit Simona Halep imediat după succesul categoric din sferturile de finală de la Bad Homburg

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.06.2022, 22:17
Cui i-a mulțumit Simona Halep imediat după succesul categoric din sferturile de finală de la Bad Homburg

Simona Halep a ținut să le mulțumească fanilor prezenți în tribune la meciul din sferturile de finală ale turneului de la Bad Homburg, contra Amandei Anisimova. Jucătoarea de 30 de ani din România a explicat că jocul excelent prestat în această partidă s-a datorat în bună măsură și susținerii de care s-a bucurat din partea spectatorilor.

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului german într-o manieră entuziasmantă. Fostul lider WTA a învins-o pe Amanda Anisimova cu scorul de 6-2, 6-1, după doar 55 de minute de joc. Iar în semifinale se va duela cu Bianca Andreescu.

Simona Halep, mesaj „de suflet” pentru fanii de la Bad Homburg

La finalul meciului din sferturile de finală, Halep a apreciat că a fost nevoită să se adapteze la stilul abordat de jucătoarea americană în vârstă de 20 de ani. Și a reușit să facă excelent acest lucru, și datorită susținerii primite din partea publicului, căruia a ținut să îi mulțumească.

A fost un meci foarte bun. Am știut că ea va juca rapid, așa că a trebuit să fiu puternică și mereu în poziția corectă. Am jucat bine. Ador să joc aici. Îmi plac foarte mult oamenii de aici, am parte de foarte multă susținere de fiecare dată când joc aici, așa că aș vrea să le mulțumesc fanilor. Orașul este frumos, îmi place foarte mult să fiu aici”, a spus Simona Halep la finalul partidei cu Amanda Anisimova.

Este al doilea turneu consecutiv, pe iarbă, la care Simona Halep ajunge în semifinale. Săptămâna trecută, ea a fost învinsă dramatic în această fază de braziliana Beatriz Haddad Maia. Este deci clar că românca se află într-o formă foarte bună, semn excelent în perspectiva turneului de la Wimbledon.

Va fi pentru prima dată când Simona Halep va juca pe iarba londoneză din 2019 încoace, când a și câștigat turneul. În 2020, competiția nu a fost organizată din cauza pandemiei de Covid-19. Iar anul trecut fostul lider mondial nu a putut participa, deoarece încă se recupera după accidentarea suferită la turneul de la Roma.

Româncei i-ar putea fi acordat un mare privilegiu la Wimbledon

Astfel, din această postură, sunt voci care susțin că Simona Halep ar trebui să joace primul meci pe terenul central de la ediția din acest an a turneului feminin de la Wimbledon. Tradiția acestui turneu spune că primul meci de pe terenul central trebuie să fie jucat de jucătorul/jucătoarea care s-a impus la ediția precedentă.

Iar la ediția precedentă, în turneul feminin, s-a impus australianca Ashleigh Barty. Care s-a retras între timp din activitate. Astfel, întrucât în 2020 nu s-a jucat turneul de la Wimbledon, precedenta campioană, în afară de Barty, este Simona Halep.

În acest context, mulți oameni implicați în tenis, în frunte cu Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei, susțin că românca ar merita să joace primul meci pe terenul central al ediției din acest an a turneului de la All England Club.

Aceasta ar trebui să fie Simona Halep. Covid a anulat Wimbledonul din 2020. Iar Simona nu a putut juca anul trecut din cauza unei accidentări. Așa că Ash Barty a primit onoarea. Cu Ash retrasă, privilegiul și onoarea ar trebui să revină Simonei. Și-a câștigat dreptul în 2019”, a scris australianul pe Twitter.