CULISE. Boloni și FRF s-au înțeles, cheia e la avocații francezi ai lui Loți

Justin Gafiuc Mariana Podeanu 07.01.2022, 22:08
CULISE. Boloni și FRF s-au înțeles, cheia e la avocații francezi ai lui Loți

Instalarea oficială a lui Boloni a devenit o chestiune de zile, dacă nu chiar de ore!

La întâlnirea tripartită de azi Burleanu – Stoichiță – Boloni, părțile ar fi ajuns la un acord de principiu, iar antrenorul originar din Tg. Mureș și-ar fi dat acceptul să revină pe banca ”tricolorilor”.

”Răspunsul e mai departe la avocații lui Boloni, care trebuie să-și dea girul pe documente”, spun surse Playsport.

Tehnicianul a plecat azi de la FRF fără să ofere niciun fel de declarații presei. Și el, și conducerea federației preferă momentan să evite comentariile înainte ca un pact clar să fie parafat. Oricum, apropiați ai lui Boloni spun că fostul internațional și-a luat cazare pentru câteva zile într-un hotel din centrul Capitalei, iar o nouă întrevedere cu șefii de la Casa Fotbalului s-ar putea produce chiar sâmbătă, în funcție de cât de repede se mișcă oamenii de la cabinetul de avocatură din Franța cu care colaborează tehnicianul.

Doi ani, plus opțiune pe încă doi. Salariul e top secret!

FRF i-ar fi oferit un contract pe doi ani, aferent campaniei pentru Euro 2024, cu opțiune de prelungire automată pentru turneul final în cazul în care România obține biletele pentru competiția care va fi găzduită de Germania. Și încă doi ani automat, adică preliminariile pentru CM 2026, atribuite în premieră către trei țări, SUA + Mexic + Canada.

Salariul propus lui Boloni e, deocamdată, din categoria top secret. Federația îi propusese lui Hagi 120.000 de euro pe an, plus bonusuri semnificative în caz de calificare, dar e greu de crezut că Loți ar fi acceptat să pornească o negociere de la un nivel salarial atât de scăzut.

Rădoi a avut 250.000 de euro, Contra încasa 350.000 de euro, lui Daum îi intra în cont anual jumătate de milion de euro, dar vântul care bate prin vistieria FRF îi obligă acum pe Burleanu și compania să coboare ștacheta.

”E nevoie de măcar 25.000 de euro pe lună, dar mi-e greu să cred că federația poate face acest efort financiar”, puncta și Giovanni Becali la sfârșitul lunii noiembrie, când evoca deschiderea lui Boloni pentru a prelua naționala.

Lua 400.000 euro la Panathinaikos

Asta ar însemna un 300.000 de euro pe an, adică între Rădoi și Contra, ceea ce n-ar fi chiar foarte departe de ultimul contract al lui Boloni, la Panathinaikos, unde semnase pe 400.000 de euro pe sezon, plus un set de bonusuri, între care 200.000 de euro pentru câștigarea titlului.

Dar aventura lui Loți în Grecia s-a terminat fără performanțe, a fost demis în mai 2021, înainte cu două runde de finalul campionatului, după ce a ratat orice șansă să ducă echipa în cupele europene.

Urmăriți Playsport.ro și pe