Înțelegere între Loți Boloni și FRF. Burleanu și antrenorul au bătut palma

Bordei Radu / 07.01.2022, 15:21
Înțelegere între Loți Boloni și FRF. Burleanu și antrenorul au bătut palma

Se apropie finalul telenovelii noului selecționer la echipa națională a României. După ce Mirel Rădoi a părăsit postul, din noiembrie, șefii de la Casa Fotbalului au tot căutat cea mai bună soluție posibilă.

Deși s-a tot spus că Adrian Mutu este alesul federalilor, președintele Burleanu și directorul comisiei tehnice, Mihai Stoichiță, au încercat mai multe variante.

Rând pe rând, variantele Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au căzut. Așa că eforturile s-au îndreptat spre convingerea lui Loți Boloni. Acesta este liber de contract, după ce a părăsit Panathinaikos. În plus, tehnicianul de 68 de ani, are experiența necesară pentru a conduce selecționata României.

Echipa națională a României și-a găsit alesul. Loți Boloni este gata să se întoarcă pe banca selecționatei

După ce au negociat întâi la Nisa, Loți Boloni a fost convins să vină la București, pentru ultimele negocieri. Și se pare că acestea au dus către rezultatul dorit. Fanatik anunță că Boloni a acceptat oferta înaintată de Răzvan Burleanu.

Cei doi s-au înțeles pentru un contract pe doi ani de zile. Obiectivul va fi calificarea la Campionatul European din 2024. Ca să evite situațiile din mandatele lui Cosmin Contra și Mirel Rădoi, înțelegerea se termină la finalul preliminariilor, eventual barajul, cu prelungire automată la turneul final, în caz de calificare.

Boloni s-ar apuca de treabă repede, pentru a pregăti cele două meciuri amicale stabilite în luna martie. Federația speră că numirea lui Loți Boloni va aduce mai multă experiență și siguranță pe banca tricolorilor.

Eu spun că nu e un tip dificil, dar e foarte riguros. Cred ca în momentul acesta, venirea lui Boloni la echipa naţională ar fi un mare plus pentru fotbalul românesc.

România are nevoie de un antrenor cu experienţă. Indiferent cine vine, îi va fi greu”, a spus Helmut Duckadam, potrivit AS.ro

Dan Petrescu nu a ajuns la națională, din cauza banilor. Federația a refuzat să îi plătească clauza de reziliere

Dacă Burleanu era pregătit să bage mâna în buzunar, Dan Petrescu era acum prezentat ca selecționer al României. Clauza de 400.000 de euro a fost prea mult pentru federali, așa că antrenorul a rămas la CFR Cluj.

Patronul mi-a spus din prima: „Nu cumva să îmi ceri să pleci, pentru că nu ai nicio şansă. Ai clauză, dar nu te las să pleci”. Dacă plăteam clauza de 400.000… La FRF mi s-a propus un salariu de 300.000. Trebuia să plătesc 100.000 din buzunarul meu, a transmis Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă