Cum a ajuns David Popovici lângă Max Verstappen, campionul mondial din Formula 1. Ce similitudini există între cei doi tineri

Radu Bordei 16.09.2022, 09:34
Cum a ajuns David Popovici lângă Max Verstappen, campionul mondial din Formula 1. Ce similitudini există între cei doi tineri

David Popovici a împlinit 18 ani, iar noua senzație a sportului românesc și-a făcut un cadou deosebit. În acest an, tânărul înotător a cucerit tot ce se putea cuceri la probele sale favorite. A devenit dublu campion mondial și european la seniori și triplu campion mondial și european la juniori. În total a cucerit 10 medalii de aur.

David Popovici, noua senzație a sportului mondial. Cu ce nume uriașe este comparat

La 18 ani, românul este deja considerat unul din numele uriașe ale sportului mondial. Foarte puțini au avut, de-a lungul timpului, un impact la fel de important. Un exemplu îl reprezintă chiar Nadia Comâneci, legenda gimnasticii. Zeița de la Montreal a obținut primul 10 din acest sport, la Olimpiada de la 1976, pe când avea doar 14 ani. A fost unul din momentele cele mai memorabile din sport.

Când vorbim de fotbal, legendarul Pele a făcut și el o performanță uriașă, înainte de majorat. La 17 ani, acesta devenea campion mondial, cu Brazilia, în 1958, în Suedia. Pele nu a fost doar prezent în lot, a avut o contribuție decisivă la primul trofeu al sud-americanilor.

În sportul contemporan, unul din numele care se compară cu sportivul român, ar fi Max Verstappen. La 18 ani a devenit cel mai tânăr câștigător al unei curse, iar la 23 de ani, olandezul a devenit campion mondial, informează Eurosport.

David Popovici, lăudat de ziua lui

Carmen Bunaciu, prima medaliată româncă din istoria natației românești, la un Campionat Mondial, a vorbit despre performanțele lui David Popovici, chiar de aniversarea sportivului-senzație al României. Cei doi chiar împart ziua de naștere.

Este un băiat extraordinar care așa cum spune și el înoată foarte repede. Eu aș compIeta eu, înoată extrem de repede! Este un tânăr care împIinește 18 ani, îi urez din toată inima și tot sufletuI mulți ani frumoși, voioși, fabuIoși și să se bucure în continuare de muItă sănătate și noi rezuItate.

A înotat superb 200 metri Iiber, cu un sIip de antrenament, fără mare pregătire pentru acel concurs și a reusit să doboare recordul național cu aproape două secunde. Imediat, la CampionateIe Europene de juniori, de Ia Roma, a stabiIit recorduriIe mondiaIe de juniori la 100 m și 200 m.

La două sutimi de podium, David a dovedit saltul său calitativ. A demonstrat-o anul acesta când a câștigat toate cursele. Să obții opt medalii de aur în decurs de două Iuni si jumătate, nu știu ce să zic. A avut o vară extraordinară, o vară fantastică și concursuri muIte, a spus fosta sportivă, pentru sursa citată

Urmăriți Playsport.ro și pe